L’instint d’Alves tomba el racisme

El Villarreal prohibeix per sempre l'accés a l'estadi a l'aficionat que va llençar un plàtan al defensa blaugrana
Sense títol
Sense títol

L’etiqueta #somostodosmacacos, penjada a les xarxes socials per Neymar mentre es menjava una banana amb el seu fill, s’ha convertit en un tema del moment arreu del món i en una proclama contra el racisme. El jugador del Barça va pujar la foto al seu compte, en una mostra de suport al seu company Dani Alves, qui diumenge, mentre disputava el partit entre els blaugranes i el Villarreal a Castelló, va reaccionar al llançament d’un plàtan des de la grada agafant-lo i menjant-se’l.

Les mostres de suport a Alves no s’han fet esperar. El primer en reaccionar ha estat el Villarreal, que ha localitzat la persona que va llençar la banana al camp i li ha prohibit l’accés al recinte esportiu per a la resta de la seva vida.

Des de la presentadora estrella de Televisió Espanyola, Mariló Montero, fins a la tertuliana més mediàtica de Catalunya, Pilar Rahola, passant per infinitat d’esportistes i els caps d’Estat de Brasil i Itàlia, tots ells han penjat fotos als seus comptes emulant Neymar i criticant el racisme que hi ha als estadis de futbol. Milers d’usuaris de les xarxes socials també s’hi han solidaritat. Una tuitaire ha lamentat que es publiciti tant aquest acte, “mentre ningú diu res del racisme que suposa matar a pilotades immigrants a la tanca de Melilla”.

“Va ser una reacció espontània, pur instint”, ha reaccionat Alves, després d’adonar-se de la magnitud del seu gest. “Estava preocupat per defensar un gest negatiu amb un altre de positiu”, ha sentenciat, en declaracions a Radio Globo.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari