Jiménez Villarejo, tercer a les primàries de Podemos

El procés obté 33.000 vots i consagra Pablo Iglesias al capdavant del partit
Título de la imagen
Título de la imagen

És una formació cuinada pràcticament a Madrid, però un català s’ha colat en el tercer lloc de la llista que Podemos ha obert a la ciutadania per presentar-se a les Europees del 25 de maig.

Després de la setmana que el partit ha deixat perquè qualsevol persona esculli, mitjançant internet, els cinc primers candidats d’una llista de 150, Pablo Iglesias, serà, a més de fundador del partit, el seu cap de llista al Parlament Europeu. El professor de polítiques de la Complutense ha arrasat amb 20.661 vots, molt lluny de la segona candidata, que ha recollit 1.436 butlletes.

Pel què fa als cinc primers noms de la llista per a les europees, la professora de secundària, Teresa Rodríguez, amb 8.078 vots, serà una de les persones que l’encapçali, juntament amb l’exfiscal anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, que n’ha obtingut 7.876.

El primer triomf de Podemos ha estat mobilitzar 33.000 persones, la dada no és definitiva perquè hi ha tres empreses que auditen el procés, després d’un inici amb poca participació. La xifra quadruplica els 8.000 vots que va recollir el PSC fa una setmana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides