Port Aventura traeix els seus treballadors

Amb BCN World en l'horitzó, està en joc el model de relacions laborals a la Costa Daurada
port aventura manifestacio 01-04-2014
port aventura manifestacio 01-04-2014

Una seixantena de treballadors de Port Aventura s’han concentrat aquest dimarts davant l’Ajuntament de Vila-seca per transmetre a les autoritats municipals l’empitjorament de les condicions laborals que amenaça els empleats dels serveis del parc.

La protesta denuncia una traïció a l’acord signat pels treballadors, Port Aventura i les empreses subcontractades Constant i Optima, que resolia el conflicte del 2013 sobre la prestació de diversos serveis al parc i en definia les condicions laborals. Constant, al·legant pèrdues, ha optat per inaplicar part de l’acord un cop no ha assolit un de nou amb els treballadors, la qual cosa no només contravé el conveni dels empleats de Port Aventura, empobrint les seves condicions salarials i laborals, sinó que afecta la qualitat del servei que poden prestar.

Els fixos discontinus, en perill
Aquesta decisió de Constant resulta particularment lesiva per als treballadors fixos discontinus, denuncien els sindicats. Aquells amb un contracte de 6 mesos i 20 dies, per exemple, perdran dos mesos de sou, de tal manera que no generaran un subsidi i trobaran dificultats per subsistir. A més, segons les noves condicions que imposa Constant, el treballador fix discontinu no durà a terme la seva feina durant un període ininterromput, sinó que l’efecturà en períodes discontinus que dependran de les èpoques amb més acumulació de feina.

En el rerefons de tot plegat, els treballadors sospiten que hi ha una decisió de Port Aventura d’acabar amb els fixos discontinus i substituir-los per eventuals, que percebrien un sou molt menor. De fet, la direcció del parc ha anunciat que no firmarà la ultraactivitat del conveni, que garantiria que mentre no s’assoleixi un nou acord preval el darrer conveni signat. Les posicions entre empresa i treballadors, en aquest sentit, són llunyanes.

Més mobilitzacions
Les protestes continuaran els pròxims dies amb una concentració aquest dimecres, 2 d’abril, davant l’Ajuntament de Salou i, novament a Vila-seca, el dia 4 amb una manifestació. El passat 29 de març els treballadors ja van traslladar les seves protestes a Tarragona, on, a diferència del que ha passat avui a Vila-seca, representants del comitè d’empresa van ser atesos i escoltats a l’Ajuntament de la ciutat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides