Estiueig subvencionat per a l’Exèrcit de Terra

Morenés es gasta 210.000 euros en els apartaments per a les vacances dels soldats
Pedro Morenés, ministro de Defensa
Pedro Morenés, ministro de Defensa

El ministeri de Defensa es gastarà 210.602 euros en el lloguer d’apartaments per a les vacances d’estiu dels militars de l’Exèrcit de Terra, segons l’anunci publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). El contracte de lloguer inclou 88 apartaments que costen a l’erari públic entre 1.800 i 2.400 euros cadascun, dependent de la seva ubicació. La costa Mediterrània cotitza a l’alça.

Els habitatges d’Astúries i Corunya es contracten per a sis quinzenes, i la resta, Castelló, València, Alacant, Múrcia, Almería, Granada, Màlaga, Cadis i Huelva, per a vuit, de l’1 de juny al 30 de setembre. Els preus de lloguer, el Departament que dirigeix Pedro Morenés només en paga una part, varien segons la zona i la temporada, i els han d’assumir els soldats.

Els apartaments estan situats a una distància màxima de la platja d’entre 400 i 1.000 metres, segons l’àrea. El plec de prescripcions tècniques inclou l’exigència que els habitatges tinguin televisió, rentadora, matalàs (no importa que sigui de motlles) i ascensor en edificis de tres plantes o més. Les destinacions més subvencionades per Defensa són Peníscola, Oropesa, Vera/Garrucha i Zahara de los Atunes.

La web especialitzada en passar la lupa pel BOE, www.elboenuestrodecadadia, ha comparat la despesa de Defensa destinada a pagar un percentatge del lloguer estival dels seus soldats amb exercicis anteriors. L’any passat, el Ministeri va llogar 58 apartaments i es va gastar 135.828 euros. Al 2012, el pressupost va ser de 600.000 euros.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari