A qui va enganyar Artur Mas quan era jove?

Artur Mas
Artur Mas

En el recent llibre de converses Servir Catalunya, Artur Mas confessa a la seva entrevistadora, Teresa Pous, que el trencament amb la noia que festejava, quan estudiava quart d’Econòmiques a la Universitat de Barcelona, «és un dels pitjors moments de la meva vida» perquè no es va atrevir a dir-li que la deixava perquè li agradava una altra mossa, Helena Rakosnik, amb la qual anys després es casaria.

En aquest llibre no s’esmenta el nom de la noia abandonada, però en una biografia de Mas, Artur Mas, biografia d’un delfí, de la periodista Montserrat Novell, es relata que en aquells temps d’universitari festejava amb una germana de la difunta exministra i exdelegada del Govern a Catalunya Julia García Valdecasas i, per tant, filla de Francisco García Valdecasas, que com a rector franquista de la UB (del 1965 al 1968) va reprimir el moviment estudiantil.

En la conversa amb Teresa Pous, Artur Mas fa aquestes confessions sobre el trencament amb la novieta de joventut:

«És un dels pitjors moments de la meva vida perquè, a més a més, la vaig enganyar. Sempre me n’he penedit, d’això. No li vaig dir la veritat. No li vaig dir l’autèntica causa del nostre trencament. No li vaig explicar que havia conegut una altra noia i que aquesta noia m’agradava molt. Em sabia molt greu el que estava passant i li vaig dir que volia acabar la carrera i que havia de concentrar-me en altres coses. D’això me n’he penedit sempre. Fer-li mal era inevitable. […] Més endavant, el que em va saber més greu de tot va ser no haver tingut el coratge de dir-li la veritat. Em va semblar que, amb la veritat, la podia ferir més. Sabia que si li deia que trencàvem la relació perquè m’agradava una altra noia, ella quedaria, a més a més de trista, especialment dolguda. No ho vaig fer amb mala fe, però amb el pas del temps vaig considerar que ho havia fet per manca de coratge i d’honestedat personal. Encara que li hauria fet més mal, hauria estat més ètic dir-li la veritat. Al llarg dels anys, no ens hem vist gaire, però no hem deixat de ser amics. Vam poder refer la relació d’amistat i ara som bons amics.»

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari