Aquesta setmana comença l’ERO de Catalunya Caixa

Si no hi ha cap imprevist, l'ERO es ratificarà aquesta tarda i els treballadors podran apuntar-se a les baixes incentivades en els propers dies
Catalunya Caixa
Catalunya Caixa

A les cinc de la matinada del passat dijous es va arribar a un acord per l’ERO de Catalunya Caixa, que suposarà l’eliminació de 2.153 llocs de treball. Les condicions de l’Expedient de Regulació d’Ocupació es ratificaran aquest dilluns a les vuit de la tarda si cap dels signants –sindicats i entitat- posen traves. Des del passat dijous els representants dels treballadors estan mantenint reunions informatives amb els seus afiliats per explicar-los el pacte signat i, segons han explicat fonts sindicals a EL TRIANGLE, fins ara estan sent molt receptius.

“No és l’acord que nosaltres haguéssim volgut, però del que podíem arribar a aconseguir, és el millor acord possible”, ha declarat Montse Delgado, secretària general de CCOO de CatalunyaCaixa a EL TRIANGLE. De la mateixa manera s’ha mostrat Raquel Puig, representant del SEC a l’entitat, qui ha afegit que “és un bon acord des del punt de partida del que vam partir; però estem acomiadant 2.153 persones, per la qual cosa no m’agrada parlar d’un bon acord”.

Puig afegeix que amb la darrera reforma laboral, “les empreses ho tenen tot a favor. Si a final de mes no tanques l’acord l’empresa aplica l’ERO unilateralment”. En aquest sentit, l’empresa va amenaçar que si no hi havia acord aplicarien un ERO amb unes indemnitzacions de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats, lluny dels 30 dies per any i 22 mensualitats més incentius per voluntarietat i antiguitat que s’ha pactat finalment.

Aquesta setmana els responsables de l’entitat comunicaran els treballadors quines oficines tancaran i obriran el període per apuntar-se a les baixes incentivades o demanar reduccions de jornada i sou o excedències. L’acord signat preveu la disminució del nombre de sortides mitjançant reduccions de jornada del 50% per a un màxim de 200 empleats o del 25% per a un màxim de 100. Això suposaria el manteniment de 125 llocs de treball que es restarien de l’ERO.

Els treballadors que s’acullin a la reducció de jornada rebran la part proporcional de la indemnització en cas que haguessin deixat l’entitat. També es preveuen 200 excedències incentivades, prioritzant els menors de50 anys. En aquest cas cobraran cada any el 20% del salari brut amb un mínim de 12.000 euros bruts. Al cap de 3 anys es podran reincorporar si hi ha places vacants.

A canvi, els treballadors de Catalunya Caixa han acceptat un ajust salarial del voltant d’un 9%, que suposarà que no tinguin aportacions al pla de pensions durant 4 anys, que perdin un plus del conveni anual o la congelació dels triennis durant tres anys, entre altres mesures.

L’ERO suposarà la sortida de gairebé la majoria dels 1.500 treballadors de l’entitat que hi ha a oficines fora de Catalunya-les quals tancaran per imposició del FROB, propietària de l’entitat-, els quals si hi places lliures podran reincorporar-se a d’altres oficines dins del territori natural de la caixa. Dels 5.000 empleats que té Catalunya Caixa dins de la comunitat s’espera la sortida d’uns 850.

El termini per apuntar-se a les baixes voluntàries o qualsevol altre dels mecanismes de flexibilitat laboral finalitzarà el proper 31 d’octubre. Llavors, l’entitat podrà omplir les baixes que restin amb criteris de rendibilitat interns.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari