Madrid 2020 perd, les constructores guanyen

Les empreses constructores han ingressat casi 5.800 milions d'euros per la construcció d'infraestructures destinades als JJOO
Florentino Pérez
Florentino Pérez

Les empreses constructores han guanyat les seves pròpies olimpíades amb els beneficis obtinguts per la candidatura fallida de Madrid 2020. Segons publica VozPópuli, les constructores han ingressat prop de 5.800 milions d’euros per la construcció d’infraestructures. Segons dades del mateix Ajuntament de Madrid, el 63,3% dels fons s’han destinat a aquesta partida, concretament dos de cada tres euros dels que s’han invertit.

 

La capital espanyola ha perdut els tres assalts -2012, 2016 i 2020- per ser la seu dels Jocs Olímpics, però a les constructores no els hi ha anat malament tenint en compte aquestes xifres, encara que si s’hagués aconseguit la candidatura de Madrid 2020 els guanys serien més elevats per aquestes companyies.

 

De fet, el consistori que dirigeix l’alcaldessa Ana Botella hauria destinat 2.050 milions d’euros més a les constructores, segons els càlculs oficials. La derrota de la candidatura madrilenya, dissabte passat a Buenos Aires, també ha passat factura a les previsions d’ingressos de les grans constructores com Acciona, l’ACS de Florentino Pérez i Fomento de Construcciones y Contratas (FCC). Les accions de les tres empreses van caure a borsa després de saber-se el resultat.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari