El Govern rectifica i rebutja el ‘fracking’

L'informe del grup de treball considera "poc recomanable" aquesta tècnica d'extracció d'hidrocarburs
Francesc Homs
Francesc Homs

El Govern de Catalunya ha fet cas els experts i ha rebutjat permetre l’extracció d’hidrocarburs per fractura hidràulica, tècnica coneguda com a ‘Fracking’, que als Estats Units d’Amèrica ha provocat molta polèmica com va registrar la pel·lícula de Gus Van SanTerra promesa‘.

L’informe ha estat analitzat aquest dimarts pel Consell Executiu i el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat a la roda de premsa posterior a la reunió que “això no té el recorregut que es pensava inicialment que podia tenir”.

Els experts consideren que “el baix interès per als interessos energètics del país no justifica els costos socials locals que podrien produir-se”, perquè Catalunya no disposa de recursos naturals que facin viable l’explotació del gas de roca mare. Segons la informació disponible, l’única formació geològica que seria homogènia amb les que s’exploten a la resta del món està ubicada als Pirineus i la seva extensió, potència i contingut de matèria orgànica són clarament inferiors a aquells que en garantirien la viabilitat.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari