L’atac a Síria és imminent

Les potències occidentals preparen una breu ofensiva que pot revolucionar la regió
E_Millo
E_Millo

Les potències occidentals, amb els Estats Units al capdavant, preparen un atac a Síria per als propers dies, segons han informat els enviats internacionals de l’ONU a membres de l’oposició siriana. L’ofensiva es defensaria per la suposada utilització d’armes químiques per part del règim que lidera Al Asar i que aquest cap de setmana va denunciar Metges sense Fronteres.

L’acció pretén dissuadir al govern del Rostiu de tornar a utilitzar armes químiques i en ella participaran els Estats Units, alguns països de la Unió Europea, Turquia i algun país àrab. El president francès, Francois Hollande, ja s’ha mostrat partidari de “castigar” als responsables de la “massacre química” de Síria, mentre que el primer ministre britànic, David Cameron, reunirà aquest dijous el Parlament anglès per decidir sobre la seva participació en l’atac.

D’antuvi, els Estats Units ja tenen preparades les seves forces armades per atacar en el moment en què Obama doni l’ordre, segons ha explicat el secretari de Defensa, Chuck Hagel, a la BBC. La idea és realitzar una operació militar mitjançant míssils llançats des del mar i dirigits a objectius militars, segons ha informat The Washington Post. El sofisticat sistema de míssils terra-aire del règim sirià desanima una operació aèria, que podria comptar amb moltes baixes.

Possibles conseqüències d’un atac a Síria
El principal problema d’un suposat atac a Síria és que el govern de Bachar Al Asar compta amb importants suports que poden prendre represàlies. D’una banda, Rússia ha emès un comunicat en el qual alerta sobre les conseqüències “catastròfiques” d’un atac i acusa els rebels d’estar darrere de l’ús de les armes químiques com a engany per a la intervenció estrangera. El govern sirià és un estratègic aliat per als russos, que tenen en aquest país la seva única base naval del Mediterrani.

D’altra banda, un atac a Síria també podria suposar represàlies per a Israel, per part del mateix exèrcit sirià o de les milícies libaneses d’Hezbollah. La població israeliana ha reaccionat a les últimes setmanes augmentant la compra de màscares de gas davant la possibilitat d’un atac químic.

Un altre dels importants aliat d’Al Asad és Iran, que ara que compta amb un president moderat que ha acceptat debatre sobre el seu programa nuclear podria reaccionar trencant les negociacions i intensificant el seu armament, provocant un altre maldecap a les potencies occidentals.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari