La revista Forbes es burla del Ministre Soria

Publicat un reportatge que ironitza sobre l'"impost al sol" que pretén gravar a les energies solars
Jordi_Dauder
Jordi_Dauder

La controvertida reforma energètica presentada pel Ministeri d’Indústria, que preveu impostos als productors d’energia solar, ha estat motiu de burla de la revista Forbes, famosa internacionalment per elaborar un llistat de les majors fortunes del planeta. L’article és titulat “Sense idees i endeutada, Espanya pretén gravar el sol“.

L’article ironitza sobre la proposta del Ministre José Manuel Soria, a qui acusen d’improvisar la mesura davant la falta d’idees per obtenir ingressos i amb l’objectiu d’ajudar a les empreses elèctriques. Forbes recorda que Espanya és un dels països amb més hores de sol a l’any i destaca que en l’última dècada el govern ha fomentat la implantació de l’energia solar, convertint el país en un dels principals productors del món.

“Tens la sensació que els membres del govern estaven sense idees, van mirar cap al cel un dia i van pensar, “Ja ho tinc! Anem a gravar el sol!“”, ironitza l’autora de l’article, Kelly Phillips Erb, presentada com a especialista en impostos, qui també critica que es pretengui prohibir la venda dels excedents energètics dels petits productors.

La periodista, que en la seva breu presentació en la web de Forbes explica que la fiscalitat és difícil, però que llegir sobre això no té perquè ser-ho, torna a atacar al Ministre Soria per proposar multes de fins a 30 milions d’euros als productors d’energia solar que no connectin els seus panells a la xarxa. La desorbitada quantitat serveix d’estímul a la periodista per imaginar com es va decidir: “Posem 10 euros?” “Home, no és suficient.” “Què tal 100 milions d’euros?” “No, això és massa.” “30 milions d’euros? “Sí, això em sona millor”.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari