El cas Bárcenas es complica més per a Rajoy

El successor de Luis Bárcenas com a gerent del Partit Popular (PP) admet davant el jutge haver cobrat en negre
rajoy senado
rajoy senado

Nova jornada de declaracions judicials sobre el cas Bárcenas, i més complicacions pel president del Govern espanyol i líder del Partit Popular (PP), Mariano Rajoy. L’actual gerent del PP, Cristóbal Páez, ha admès davant el jutge Pablo Ruz haver cobrat en negre 12.000 euros, en dos pagaments de 6.000 euros.

 

Amb aquesta declaració feta aquest dimarts a l’Audiència Nacional espanyola, el successor de Luis Bárcenas com a gerent del partit conservador reconeix els pagaments en B que surten al seu nom en els papers de Bárcenas. Páez va rebre dos sobresous en concepte de “gratificació” efectuats el mesos d’abril i juny de 2008.

 

Aquest dimarts també declaren com a testimonis davant el jutge Pablo Ruz, els exsecretaris generals del PP, Francisco Álvarez-Cascos i Javier Arenas. Unes declaracions molt esperades després que Bárcenas hagi senyalat a Cascos com la persona responsable de generalitzar els sobresous en B. Segons l’extresorer, Álvarez-Cascos va seguir cobrant en negre després de secretari general del partit entre 1989 i 1999, i apareix en la comptabilitat de Bárcenas com a beneficiari de sobresous amb un total de 412.390 euros. Uns diners que hauria continuat rebent durant l’etapa en què fou ministre de Foment amb José Maria Aznar, vulnerant la Llei d’incompatibilitats.

 

De la seva banda, Javier Arenas haurà de respondre a les acusacions de Bárcenas que en la seva declaració judicial el va acusar de rebre diversos sobres i de conèixer la comptabilitat B del PP. Arenas, que va ser secretari general del partit entre 1999 i 2002, també hauria tingut un paper central en dues reunions celebrades a la seu del PP per tractar el tema dels sobresous. La primera reunió, segons l’extresorer, s’hauria celebrat el març de 2010 amb la presència de Rajoy, l’esmentat Arenas, Bárcenas i la seva dona, Rosalía Iglesias.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides