Noves proves del ‘cas Quintana’ acorralen Manel Prat

Interior aparta del servei als agents que suposadament van disparar a Ester Quintana en la manifestació del passat 14-N
Sense títol
Sense títol

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha reconegut per primera vegada que hi havia una furgoneta de la Brigada Mòbil dels agents antiavalots a la zona on Ester Quintana va perdre l’ull. La versió oficial fins avui negava que cap dotació de Mossos d’Esquadra es trobés en la confluència dels carrers Gran Via i Passeig de Gracia, des d’on es va disparar el projectil.

Els set agents que formaven part de la dotació han estat apartats del servei, segons Espadaler perquè ha perdut la seva confiança en ells. El cap i els sis agents que formaven part de la unitat no van reportar en l’informe policial que estiguessin presents en el lloc on Quintana va perdre l’ull.

Els agents han assenyalat que “creuen recordar” que van disparar una salva, però han negat que disparessin cap pilota de goma, tal com afirma Ester Quintana, que va perdre l’ull mentre tornava a casa de la manifestació del 14-N.

El Conseller s’ha compromès públicament a arribar fins al final del cas i ha assenyalat que ha transmès aquesta nova informació al jutge que instrueix el cas per la denúncia de la víctima, que va comparèixer la setmana passada en el Parlament dins de la comissió que investiga l’ús de les pilotes de goma.

 

Prat, contra les cordes
El director dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, va assegurar que dimitiria si apareixia qualsevol prova que demostrés que Ester Quintana va perdre l’ull pel tret d’una pilota de goma. Avui, després de la declaració del conseller Espadaler, la dimissió de Prat sembla més propera.

Per la seva banda, l’anterior conseller d’Interior i màxim responsable polític quan es van produir els fets, Felip Puig, també va negar en el seu moment que es disparés cap pilota de goma i va relacionar la pèrdua de l’ull amb el “llançament d’objectes” per part dels manifestants.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari