Colau no vol ni DUI ni article 155

L'alcaldessa demana a Rajoy i Puigdemont "no dinamitar el diàleg"
Título de la imagen
Título de la imagen

En una declaració institucional, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a les dues parts enfrontades, el president del govern espanyol Mariano Rajoy i el de la Generalitat Carles Puigdemont, “no dinamitar” els possibles “espais de diàleg” i “ponts” que puguin quedar.

Davant la possibilitat que aquest dimarts Puigdemont acabi declarant la independència de Catalunya al Parlament, l’alcaldessa li ha reclamat que es faci enrere, com a acte de “responsabilitat”. Ha deixat clar que, encara que va rebutjar la via “unilateral” emprada pel Govern, sí que es va mostrar favorable a la mobilització ciutadana de l’1-O. No obstant això, ha sentenciat que els resultats del referèndum “no poden ser un aval per proclamar la independència”.

Tot i que ha dit entendre que el president català és “home de principis” i que “es va presentar amb un programa”, i ha manifestat que el principal culpable de la situació és “l’immobilisme de l’Estat”, ha demanat a Puigdemont actuar amb la “cap fred”, “no precipitar-se” i “no posar en perill ni la cohesió social ni les institucions catalanes”. Afegeix que el referèndum de l’1-O obre una “finestra d’oportunitat” al diàleg i la mediació en instàncies internacionals.

Colau també s’ha dirigit al president del Govern espanyol, a qui ha demanat que actuï amb “responsabilitat d’Estat”. L’alcaldessa ha demanat a Rajoy “escoltar a la ciutadania” i que “contribueixi a rebaixar la tensió”. Per això, li ha reclamat explícitament que eviti aplicar l’article 155 de la Constitució per intervenir la Generalitat.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari