Colau no vol ni DUI ni article 155

L'alcaldessa demana a Rajoy i Puigdemont "no dinamitar el diàleg"
Título de la imagen
Título de la imagen

En una declaració institucional, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a les dues parts enfrontades, el president del govern espanyol Mariano Rajoy i el de la Generalitat Carles Puigdemont, “no dinamitar” els possibles “espais de diàleg” i “ponts” que puguin quedar.

Davant la possibilitat que aquest dimarts Puigdemont acabi declarant la independència de Catalunya al Parlament, l’alcaldessa li ha reclamat que es faci enrere, com a acte de “responsabilitat”. Ha deixat clar que, encara que va rebutjar la via “unilateral” emprada pel Govern, sí que es va mostrar favorable a la mobilització ciutadana de l’1-O. No obstant això, ha sentenciat que els resultats del referèndum “no poden ser un aval per proclamar la independència”.

Tot i que ha dit entendre que el president català és “home de principis” i que “es va presentar amb un programa”, i ha manifestat que el principal culpable de la situació és “l’immobilisme de l’Estat”, ha demanat a Puigdemont actuar amb la “cap fred”, “no precipitar-se” i “no posar en perill ni la cohesió social ni les institucions catalanes”. Afegeix que el referèndum de l’1-O obre una “finestra d’oportunitat” al diàleg i la mediació en instàncies internacionals.

Colau també s’ha dirigit al president del Govern espanyol, a qui ha demanat que actuï amb “responsabilitat d’Estat”. L’alcaldessa ha demanat a Rajoy “escoltar a la ciutadania” i que “contribueixi a rebaixar la tensió”. Per això, li ha reclamat explícitament que eviti aplicar l’article 155 de la Constitució per intervenir la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides