Els comuns condicionen els pressupostos a l’impost a les rendes superiors

Joan Mena ha demanat a ERC que negociïn "amb la humilitat" que implica "la seva condició de feblesa"

    El portaveu de Catalunya En Comú i diputat al Congrés, Joan Mena

    Foto: @Congreso_Es

    El portaveu de Catalunya En Comú i diputat al Congrés, Joan Mena, ha advertit a l’executiu que encapçala Pere Aragonès que la imposició d’un impost a les rendes més altes és una “condició indispensable” per l’aprovació dels pressupostos catalans. En una roda de premsa aquest dilluns, el portaveu dels comuns ha assegurat que no renunciaran a les seves propostes en matèria fiscal, les quals són contràries al que defensa Junts, de qui Aragonès espera el seu suport.

    Una fiscalitat justa i progressiva, que paguin els qui més tenen i els qui més mal fan al planeta, és una condició indispensable“, ha manifestat Mena, que ha recordat algunes de les propostes que els comuns van posar sobre la taula en la reunió que van mantenir dimecres passat amb el Govern català, com l’impuls d’un escut social de 1.000 milions d’euros o un “impost de solidaritat” per a les rendes superiors a 175.000 euros. Un tribut, ha recordat, que només afectaria el 0,5% de la població de Catalunya.

    Respecte a la trobada amb membres de l’executiu d’Aragonès, el portaveu dels comuns ha concretat que “no existeix encara cap negociació en marxa” i que per a ells la trobada va ser només “el primer intercanvi d’opinions”. “La minoria del Govern d’ERC ha d’acceptar la seva condició de feblesa parlamentària i negociar amb la humilitat que això implica“, ha assenyalat Mena, que ha demanat a l’executiu d’Aragonès que compleixi els acords a què es va comprometre en matèries com la sanitat.

    (Visited 75 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari