El Govern manté com a socis prioritaris pels comptes Junts, els comuns i la CUP

L'executiu català insisteix a deixar el PSC en un segon pla en la negociació dels pressupostos

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà

    Foto: @govern

    El Govern de Pere Aragonès no es dona per vençut i, malgrat les exigències de Junts per negociar els pressupostos -com que el president català se sotmeti a una qüestió de confiança- continua mostrant-se confiat que els comptes pel 2023 tiraran endavant. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha insistit que l’executiu busca pactar amb Junts i els comuns i ha deixat en segon pla el PSC.

    Com ha destacat Plaja, la preferència del Govern d’Aragonès no són els socialistes, sinó que busca aconseguir una suma de forces sobiranistes i situa com a “socis prioritaris” els postconvergents, En Comú Podem i la CUP. “El Govern està convençut que l’exercici de responsabilitat que el país necessita es farà”, ha expressat la portaveu de l’executiu català, que ha detallat que els pressupostos s’estan “acabant de definir”.

    Amb relació a la reforma del delicte de sedició i la picabaralla protagonitzada pel PP i el PSOE per la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Plaja ha assegurat que el bloqueig en la renovació d’aquest òrgan per part dels populars “no tindrà cap efecte” en la negociació amb el Govern central per a la modificació de la sedició. La portaveu de l’executiu català ha acusat el PP d’utilitzar el poder judicial “com a un instrument al seu servei pels seus propis interessos” i, en referència a la carta de l’expresident Carles Puigdemont, ha assenyalat que la reforma del Codi Penal busca solucions globals, no personals.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari