El govern central retira la llei del sòl per evitar una nova derrota al Congrés

La ministra d'Habitatge atribueix la decisió al "furor electoral" i anuncia que tornarà a presentar la iniciativa

El president del govern central, Pedro Sánchez, en una sessió plenària a la cambra baixa (Congrés dels Diputats)

El govern espanyol ha sol·licitat aquest dijous la retirada de la llei del sòl de l’ordre del dia del ple del Congrés dels Diputats. La cambra havia de debatre la presa en consideració del projecte de llei a partir de les 9 del matí, però l’executiu de Pedro Sánchez ha preferit retirar-ho per evitar una segona derrota parlamentària en una setmana, després que dimarts els grups també van rebutjar la llei de prohibició del proxenetisme. Aquest dimecres, Sumar i Podem van anunciar que no donarien suport a la norma del sòl, i el PSOE va quedar a mercè del PP, que ja havia anunciat que no donaria un a la norma i no s’havia pronunciat sobre un eventual suport a les esmenes.

La petició de retirar la llei s’ha anunciat només 30 minuts abans de l’inici del debat programat al Congrés. La Moncloa argumenta la decisió per poder garantir “que aquesta norma no es vegi afectada per la situació electoral”, on tots els partits tenen la mirada posada a les eleccions europees del 9 de juny. Les mateixes fonts han acusat el PP de “manca de sentit d’Estat” perquè, segons diuen, els populars han prioritzat “els seus interessos electoralistes a una demanda dels ajuntaments i les comunitats autònomes per afavorir el desenvolupament de l’habitatge públic”.

La ministra d’Habitatge, Isabel Rodríguez, ha atribuït la retirada de la llei al “furor electoral” previ als comicis europeus del 9-J. Segons ha explicat a la premsa, un cop passada la campanya la portarà de nou a la cambra baixa en considerar que és una bona iniciativa que serviria per millorar l’urbanisme i l’accés a l’habitatge.

El Ministeri d’Habitatge recorda que aquest és un projecte de llei que es va tramitar “amb la màxima celeritat” per “donar resposta a la necessitat de promoció i ampliació del parc públic d’habitatge a Espanya”. El text, sosté el Ministeri, buscava “garantir la seguretat jurídica dels desenvolupaments urbanístics i oferir garanties de protecció mediambiental”, a més de complir amb els objectius de l’Agenda 2030.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari