L’eurodiputat Jordi Solé dimiteix de l’executiva d’ERC amb una “profunda decepció” amb el partit per apartar-lo del 9-J

El republicà va quedar fora de les llistes de les eleccions europees perquè la formació va fitxar Tomàs Molina

L'eurodiputat d'ERC, Jordi Solé, intervenint al ple del Parlament Europeu d'Estrasburg (ACN)
L'eurodiputat d'ERC, Jordi Solé, intervenint al ple del Parlament Europeu d'Estrasburg (ACN).

L’eurodiputat Jordi Solé ha anunciat aquest dissabte que dimiteix de l’executiva d’ERC en tant que vicesecretari general de relacions internacionals. En una nota de premsa publicada coincidint amb el consell nacional d’ERC, Solé assegura que és “una decisió presa ja fa uns mesos” i que el partit coneixia, però que no ha formalitzat fins ara, un cop passat el darrer cicle electoral.

L’encara eurodiputat d’ERC abandona la direcció nacional dels republicans amb una “profunda decepció” amb el partit per haver decidit deixar-lo fora de les llistes d’ERC a les eleccions europees del 9-J per fitxar el meteoròleg de TV3 Tomàs Molina per substituir-lo com a número 2 de la candidatura.

Sense renunciar a la seva afiliació al partit, Solé se centrarà en “trobar nous camins a nivell professional”, ara des de l’àmbit privat, quan acabi la seva etapa com a eurodiputat, el pròxim 16 de juliol. Amb tot, continuarà “compromès des de la militància del partit” i de cara al pròxim procés congressual per triar els lideratges del partit, espera que “en surtin, de manera més serena possible, les decisions encertades” perquè ERC “torni a aixecar cap el més aviat possible”. “Tal i com el partit de Macià i Companys i de tants i tants altres compatriotes, i diria també, tal i com el propi país es mereix. Si d’alguna manera puc contribuir-hi, ho faré”, assegura en el comunicat.

Alhora, es mostra “immensament agraït” a Esquerra Republicana de Catalunya per “totes les oportunitats” que li ha donat de fer política en “nom seu”. “Ha estat també una gran experiència i tot un honor formar part ininterrompudament de la direcció del nostre partit des del 2011”, afegeix Solé. Per l’encara eurodiputat, durant aquest període s’havia aconseguit portar el partit a uns “nivells de presència social i institucional que feia dècades que no assolíem”, completant una de les etapes “més brillants d’ERC en la seva ja molt llarga trajectòria”.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari