Catalunya és la comunitat autonòma que la família reial ha visitat més fora de Madrid en els 10 anys de regnat de Felip VI

Els Borbons han fet més activitats al territori català els últims dos anys i mig que entre el 2017 i el 2021 sumats

Pla general dels Reis d'Espanya, Felip VI i Letízia, amb l'abat i el prior de Poblet, Salvador Illa, que era ministre de Sanitat, i la delegada del Govern d'Espanya a Catalunya en aquell moment, a la porta del monestir de Poblet (Roger Segura, ACN)
Pla general dels Reis d'Espanya, Felip VI i Letízia, amb l'abat i el prior de Poblet, Salvador Illa, que era ministre de Sanitat, i la delegada del Govern d'Espanya a Catalunya en aquell moment, a la porta del monestir de Poblet (Roger Segura, ACN).

Des que Felip VI va lliurar els Premis Fundació Príncep de Girona el 26 de juny del 2014 en la seva primera visita a terres catalanes just una setmana després de la seva proclamació com a monarca espanyol, la família reial ha fet més de 150 activitats al territori català durant aquesta dècada. Catalunya és la segona comunitat autònoma que els Borbons han visitat més en els 10 anys justos des que va accedir al tron, només per darrere de Madrid, amb gairebé 2.000 actes.

El rei va patir una manifestació republicana a Girona el 2014. En altres visites al llarg dels anys les protestes i la tensió s’han succeït, sobretot en els anys més intensos del procés. Des del 2022, la família reial ha visitat Catalunya més vegades que en els cinc anys anteriors sumats.

Segons dades en percentatges de les memòries anuals de la Casa Reial, extrapolades a nombres absoluts, Madrid ha acollit al voltant de 1.900 de les prop de 3.000 activitats de Felip VI, la reina Letícia, les seves filles, Joan Carles i Sofia en aquesta dècada –molt bona part de les quals, audiències al Palau de la Zarzuela. Després de Madrid, Catalunya és la comunitat autònoma on els Borbons han tingut més presència, amb aproximadament un 5,1% dels esdeveniments. La segueixen Astúries (5%) i Andalusia (4,7%), mentre que cap de la resta d’autonomies arriba al 2,5% dels actes.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari