Qui passa comptes amb ERC i Junts pel fiasco de les eleccions europees?

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès

L’expresidenta de l’ANC Elisenda Paluzie no s’ha estat de retreure a les dues principals formacions independentistes, Junts i ERC, el que ella denomina “l’estratègia de la normalització”.

Amb els resultats de les eleccions europees ja a la mà, i la davallada independentista consumada també en aquests comicis, marcats per una alta abstenció, Paluzie ha afirmat a X que aquesta estratègia ha enfonsat electoralment ambdues formacions.

L’exdirigent de l’ANC també s’ha volgut reivindicar: “Hi havia alternativa, la de la resistència i l’enfortiment de la causa justa de l’autodeterminació i la independència. Però els qui la defensàvem hem estat marginalitats, demonitzats i ridiculitzats“.

Paluzie, que va deixar la presidència de l’ANC el 2022, ha vaticinat que “la reacció i la recuperació no ens vindrà dels qui han fracassat i encara en donen la culpa als electors independentistes”.

L’exdirigent, en resposta a un comentarista, ha lamentat “no haver parlat més clar abans” i el fet d’haver “continuat estirant els qui no volien ser estirats”, amb especial esment a “hores i hores en taules de partit” que, segons ara conclou, “no servien per res”.

L’etapa de Paluzie al capdavant de l’ANC (2018-2020), va coincidir amb les presidències de Quim Torra i Pere Aragonès a la Generalitat.

(Visited 338 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari