ERC avisa Illa que si Sánchez “no mou fitxa” amb el finançament singular l’acord d’investidura serà “molt difícil”

Rovira afirma que no cediran "a cap pressió" i assegura que no tenen "cap pressa" per arribar a pactes

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, intervenint a la reunió del Consell Nacional dels republicans per videoconferència (Marc Puig, ERC)
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, intervenint a la reunió del Consell Nacional dels republicans per videoconferència (Marc Puig, ERC).

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha avisat el líder del PSC, Salvador Illa, que el finançament singular és “el mínim exigible” per arribar a acords per a una investidura i ha subratllat que, si s’hi neguen, serà “molt difícil” comptar amb el suport dels republicans. En una intervenció al Consell Nacional d’ERC Rovira ha subratllat que el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, “ha de moure fitxa” en aquesta qüestió i ha remarcat que, ara mateix, la clau de la investidura “és més en mans de Sánchez que en mans d’Illa”. Rovira també ha advertit que ERC “no cedirà a cap pressió” i ha subratllat que no tenen “cap pressa” per arribar a pactes.

Rovira ha intervingut a l’inici del Consell Nacional d’ERC, que s’ha reunit aquest dissabte al matí. La secretària general s’ha referit a les negociacions per a una eventual investidura del president de la Generalitat i ha advertit els socialistes que sense finançament singular l’acord serà “molt difícil”.

La dirigent republicana ha subratllat que el finançament singular en forma de concert econòmic és “el mínim exigible”: “Això no vol dir que acceptarem algunes singularitats en el marc del finançament en funció del que altres estiguin disposats a assumir”, ha advertit Rovira, que s’ha referit així a la proposta del govern central de reformar tot el finançament autonòmic i reconèixer la “singularitat” de Catalunya. “En una negociació nosaltres no tindrem mai la perspectiva del govern espanyol, sinó de les necessitats del nostre país. No és un caprici d’ERC, és el que necessita la gent”, ha reblat Rovira.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari