Abbas celebra el reconeixement de Palestina per part d’Espanya, Irlanda i Noruega

Hamàs considera que és un "pas important" i demana a altres països sumar-se a la "lluita del poble palestí"

    El president del govern central, Pedro Sánchez, i el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, en una reunió al Caire (Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa)

    El president de l’Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, ha celebrat aquest dimecres la decisió d’Espanya, Irlanda i Noruega de reconèixer l’Estat de Palestina, que es materialitzarà el 28 de maig en els tres casos. En un comunicat, Abbas ha remarcat que el reconeixement és una “contribució” a la solució dels dos Estats, la qual, ha dit, està “sent destruïda de forma sistemàtica a causa de les polítiques israelianes, especialment a través de la guerra genocida a la Franja de Gaza”, segons recull l’agència palestina de notícies WAFA.

    Abbas també ha apuntat que el reconeixement de Palestina és “consistent amb els principis del dret internacional, que reconeix el dret dels pobles a alliberar-se del colonialisme i l’opressió i a viure amb llibertat, justícia i independència”.

    Per la seva banda, Hamàs també ha celebrat la decisió i ha considerat que és un “pas important” per establir un “Estat independent amb Jerusalem com a capital”. “És un pas important en el camí per materialitzar el nostre dret sobre la nostra terra i establir el nostre Estat palestí independent, amb Jerusalem com a capital”, ha dit el grup islamista.

    Hamàs també ha demanat a altres països, segons recull el diari palestí Falastin, que facin aquest pas de “reconeixement dels drets nacionals legítims” de Palestina i que “donin suport a la lluita del poble palestí per a l’alliberament, la independència i la fi de l’ocupació sionista del territori”.

    (Visited 24 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari