‘Està passant’ sincronitza la seva crítica a Rodalies amb la campanya electoral d’ERC

El programa de TV3 va intentar ridiculitzar RENFE ahir coincidint amb una acció de la consellera de Territori repartint díptics contra l’empresa a l’estació de Sants

Queco Novell i Natza Farré criticant RENFE al programa 'Està passant' d'ahir, amb un rètol del digital Nació, vinculat a ERC

El programa Està passant de TV3 va sincronitzar ahir dimarts el seu contingut amb la campanya electoral d’ERC pel que fa a la crítica al servei de Rodalies, que gestiona el ministeri de Transports. Està passant, produït per Minoria Absoluta, propietat de Toni Soler, fervent defensor de les polítiques d’ERC, va començar el programa amb la “bona notícia” que les pluges del darrers dies han servit per suavitzar els efectes de la sequera. Els presentadors Queco Novell i Natza Farré no van tenir cap inconvenient en reconèixer que es tractava d’una informació “que el govern pot aprofitar per fer campanya”.

“Tornem a les males notícies. Parlem de Renfe”, va dir Farré davant de l’exclamació de burla del públic. I va explicar que dilluns per la tarda Renfe s’havia negat a participar en una reunió d’urgència convocada per la consellera de Territori, Ester Capella, perquè, segons ella, s’havien produït greus incidències al servei de Rodalies. Les greus incidències eren que les màquines expenedores de bitllets de Rodalies tenien problemes per subministrar l’abonament quadrimestral gratuït. Renfe va considerar que era una maniobra purament electoralista.

Els presentadors van fer burla de la decisió dels responsables de Renfe dient que no se sabia si no havien assistit a la reunió perquè volien plantar el govern o, simplement, perquè havien arribat tard com sempre. Van il·lustrar els comentaris amb unes imatges de la sala on es va fer la reunió amb tres cadires buides, que haurien d’haver ocupat els responsables de Renfe. Natza Farré va dir que les cadires corresponien als senyors “incidència”, “avaria” i “catenària”.

Està passant va reproduir unes declaracions de la consellera de Territori en què demanava la codirecció de Rodalies mentre no es faci el traspàs integral. “Reclamar la codirecció mentre l’altre et deixa plantat. Catalunya no només té un problema amb les infrastructures, sinó també amb les indirectes”, va reblar Farré.

Aquest atac de TV3 a Rodalies es va produir poques hores abans que Capella i el seu predecessor en el Departament de Territori, Juli Fernández, participessin en una acció d’ERC que va consistir en el repartiment d’un díptic a les estacions de tren criticant el servei de Rodalies i cantant les lloances del dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Capella i Fernández ho han fet aquest matí a l’estació de Sants. Han triat un mal dia per lluir el servei de Ferrocarrils de la Generalitat i repartir octavetes a les estacions. Dues incidències han afectat les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia de FGC, provocant retards, aglomeracions i queixes dels usuaris. “Porto 1 hora i 10 minutss esperant a Sabadell. Han passat 3 trens, però ha estat impossible entrar en cap d’ells. Marxo amb Renfe. Quin desastre… “, ha explicat a dos quarts de nou del matí un usuari de la xarxa X.

(Visited 148 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari