Qui diu que Carles Puigdemont és el delegat de Putin a Catalunya?

L’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas. Ho va fer el passat dijous 2 de maig per comentar una intervenció del candidat de JuntsxCatalunya a la presidència de la Generalitat. Carles Puigdemont havia qualificat el candidat socialista Salvador Illa de “delegat del PSOE a Catalunya”. Cañas va pujar un missatge a la xarxa X poc després dient: “El delegat de Putin a Catalunya diu que el PSC és el delegat del PSOE a Catalunya. Tot en ordre”.

L’eurodiputat de Ciutadans ha estat un dels impulsors al Parlament europeu de la investigació de les relacions de Puigdemont amb la trama russa del procés independentista català. Gràcies a la seva perseverança, l’Eurocambra va aprovar en el seu últim Ple abans de les eleccions europees del mes de juny una resolució que demana que es tiri endavant aquesta investigació tenint en compte que “informes periodístics han descobert l’existència de contactes entre alguns secessionistes de Catalunya, que van arribar a celebrar una reunió entre l’ex-diplomàtic rus Nikolái Sadovnikov i l’aleshores líder separatista i ex-president de Catalunya, avui diputat en exercici Carles Puigdemont, a Barcelona”.

El Parlament europeu farà aquesta investigació amb una composició diferent de l’actual. Puigdemont ja no hi serà perquè ha renunciat a presentar-se a les eleccions europees per fer-ho a les catalanes. Està per veure si estarà a Bèlgica o tornarà a Catalunya beneficiat per la Llei d’Amnistia aprovada pel Congrés dels Diputats. Sempre ha dit que la trama russa del procés és un invent i Cañas creu que és el delegat de Putin a Catalunya. La majoria del Parlament europeu, de moment, es creu més a Cañas.

(Visited 284 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari