Suspès el judici a una organització acusada d’obligar 26 dones a prostituir-se a Catalunya

La Fiscalia demana 175 anys de presó per als màxims responsables del grup, que explotava víctimes estrangeres, en una causa que es reprendrà el 13 de maig

Judici a una organització que obligava dones a prostituir-se - Foto: ACN, Mar Rovira

L’Audiència de Tarragona ha començat a jutjar aquest dijous 20 persones acusades de formar part d’una organització que obligava a prostituir-se a 26 dones estrangeres. Les víctimes van treballar i viure en condicions “extremadament dures” en els vuit prostíbuls del grup, situats a Barcelona, Tarragona, Tortosa, Vilanova i la Geltrú i Sabadell, entre els anys 2008 i 2010, segons la Fiscalia, que acusa els processats estan acusats de 41 delictes de prostitució, d’un d’associació il·lícita, d’un altre contra els drets dels treballadors, d’un delicte continuat de blanqueig de capitals i de dos més de falsificació de document oficial.

Per als màxims responsables del grup, la Fiscalia demana 175 anys de presó, mentre que per a la resta de membres les peticions van des dels 173 als 6 anys, difon l’ACN. Els 20 acusats formaven part d’una organització estructurada en forma piramidal i “fortament jerarquitzada” l’objectiu de la qual era enriquir-se mitjançant l’explotació de dones estrangeres majors d’edat a les quals obligaven a exercir la prostitució, segons assenyala el Ministeri Públic en l’escrit d’acusació.

Les condicions imposades per l’organització, afegeix el mateix escrit, eren “extremadament dures”, sense horaris i amb disponibilitat les 24 hores durant tota la setmana. Així mateix, segons la mateixa informació, si es negaven a mantenir relacions sexuals amb els clients perquè tenien la menstruació, les multaven i els hi descomptaven els diners obtinguts per prostituir-se fins aquell moment.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari