El govern Collboni descarta repetir el model d’eixos verds: el manteniment és molt car

Costa 10 vegades més que el d’altres carrers

Tasques de manteniment a la superilla de Sant Antoni

L’Ajuntament de Barcelona vol definir “un nou model de pacificació” i descarta repetir els eixos verds de l’Eixample. “Necessitem més pacificacions, però amb un model que sigui reproduïble i escalable a tota la ciutat”, ha dit la primera tinenta d’alcalde, Laia Bonet. Entre els motius, el manteniment “molt més car” que costa 10 vegades més que el d’altres carrers.

Segons ha avançat El Periódico, el govern municipal prepara “un pla de millora per corregir les deficiències” que han detectat a les pacificacions de Consell de Cent, Borrell, Rocafort i Girona.

Com ja va dir en el seu dia l’alcalde, Jaume Collboni, la primera tinenta d’alcalde ha assegurat que “haurem de fer ajustos” per resoldre els problemes que s’han detectat. “El que està fet, està fet”, ha reconegut Bonet, però també “volem entomar una reflexió de ciutat” per anar més de pressa i ser més valents en la pacificació.

L’Ajuntament considera que aquest “és un model no aplicable” per l’impacte que té en la mobilitat i per la gestió de l’espai públic i que “genera molts problemes de convivència” entre vianants i vehicles, i també entre veïns i zones de càrrega i descàrrega.

Però el principal argument és l’econòmic, el manteniment del Consell de Cent és molt més car per la cura de la vegetació i el manteniment i la reparació del mobiliari urbà.

A banda, també consideren que el cost i l’esforç de dedicar “tants recursos en uns pocs carrers no impacta en la millora de la sostenibilitat ni dels nivells de contaminació” del conjunt de la ciutat.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari