Espanya i 17 països més reclamen a Hamàs que alliberi els ostatges per un alto el foc a Gaza

El comunicat defensa que acabar amb el segrest permetria avançar cap a "un final creïble de les hostilitats"

Àrea destruïda pels atacs aeris de les forces de defensa israelianes al veïnat d'Al-Remal, al centre i l'oest de Gaza (OMS)
Àrea destruïda a causa dels atacs aeris de les forces de defensa israelianes al veïnat d'Al-Remal, al centre i l'oest de Gaza (OMS).

Espanya i 17 països més, entre els quals hi ha el Regne Unit, els Estats Units, França i Alemanya, han exigit a Hamàs l’alliberament “immediat de tots els ostatges” segrestats a Gaza, la situació dels quals han remarcat que és “una preocupació internacional”.

En un comunicat conjunt difós aquest dijous i recollit per l’ACN, els països signants han afirmat que “l’acord que hi ha sobre la taula per alliberar els ostatges comportaria un alto el foc immediat i prolongat a Gaza, que facilitaria un increment en el necessari ajut humanitari” i permetria encaminar-se cap a un “final creïble de les hostilitats”.

Aquests països han demanat a Hamàs permetre “acabar amb aquesta crisi” per poder-se centrar en els “esforços per portar pau i estabilitat a la regió”, indicant que si s’alliberessin els ostatges i s’assolís l’alto el foc, els ciutadans de Gaza “podrien tornar a casa seva i la seva terra amb preparacions prèvies per garantir el refugi i les provisions humanitàries”.

“Donem un fort suport als esforços de mediació en marxa per portar la nostra gent cap a casa”, han afegit els 18 estats signants sobre els ostatges, entre els quals hi ha persones amb alguna de les seves nacionalitats, afegeix la mateixa informació.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari