El Govern d’Espanya aprovarà un pla per indemnitzar les víctimes de pederàstia de l’Església

L'executiu aposta per crear un òrgan independent temporal per a la reparació en casos prescrits o sense procediment judicial

El ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, presideix el Consell de Seguretat Nacional (@justiciagob)

El govern espanyol té previst aprovar aquest dimarts un pla del Ministeri de la Presidència i Justícia que contempla indemnitzar víctimes de pederàstia de membres de l’Església, els casos dels quals estiguin prescrits penalment, segons han avançat El Periódico i El País i ha confirmat l’ACN. El pla dona resposta a l’informe del Defensor del Poble sobre abusos sexuals en l’àmbit de l’Església i s’articula en cinc pilars: reconèixer i reparar; atendre les víctimes; prevenir; formar i sensibilitzar i informar i investigar. També preveu organitzar un acte d’Estat de reconeixement a les víctimes i la voluntat, ja explicada pel president del govern espanyol, que la responsabilitat civil no prescrigui.

L’esborrany d’aquest pla contempla, segons els dos diaris, que la millor fórmula d’indemnització a les víctimes seria aquella en què participés l’Església. En concret, aposta per crear un òrgan independent de caràcter temporal per a la reparació de les víctimes els casos de les quals hagin prescrit, l’agressor hagi mort o no s’hagi pogut seguir un procediment contra ell. L’equip estaria integrat per especialistes i exigiria la col·laboració de l’Església per fer-se càrrec de tota o part de la compensació. Si la institució eclesiàstica no hi participa, s’hauria d’aprovar un procés administratiu per reconèixer la condició de víctima i les mesures adequades. En aquest cas, el pla planteja una col·laboració entre l’Estat i les comunitats.

(Visited 12 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari