Vaga de bibliotecaris a Barcelona per demanar millores laborals i més personal

Els treballadors esperen que la reivindicació tingui un efecte en les negociacions amb l'empresa

Mobilització de bibliotecaris a Barcelona - Foto: ACN, Eli Don

El col·lectiu Defensem Biblioteques de Barcelona, que representa l’assemblea de treballadors de les biblioteques municipals de la capital catalana, ha convocat una vaga aquest dilluns, coincidint amb la vigília de Sant Jordi. Desenes de treballadors han protestat aquest matí a les portes de la Biblioteca Gabriel García Márquez per demanar més personal, millores laborals i mesures per garantir la conciliació laboral i familiar.

Els bibliotecaris mobilitzats, que esperen que la reivindicació tingui un efecte en les negociacions amb l’empresa, però no descarten futures accions, han exhibit pancartes amb missatges com “No podem sostenir un servei de qualitat sense la conciliació del personal”, “Defensem les nostres biblioteques”, “Falta personal” i “Volem biblios lliures de violències”.

Demanen, en concret, la introducció de polítiques participatives i realistes; el reconeixement del paper de les biblioteques en la societat; l’establiment d’un protocol, suport i recursos per a l’abordatge de les violències als equipaments; l’estabilització el personal temporal i interí; i l’equiparació les condicions amb la resta del personal municipal.

Segons han explicat diversos dels assistents i recull l’ACN, durant el matí el seguiment ha estat probablement del 100%, però preveuen que a la tarda sigui menor, ja que les biblioteques obren majoritàriament en aquestes franges horàries.

Pau Solsona, de la CGT, ha indicat que el motiu de la protesta i de la vaga és el “malestar” dels treballadors, sobretot arran d’una reforma horària plantejada per l’empresa que ha “modificat les condicions de treball de molta gent”.

El tancament de la quarantena d’equipaments de Barcelona ha obligat a canviar alguns dels actes culturals, com és el cas del pregó a càrrec de l’escriptor David Walliams, que es farà al Born Centre de Cultura i Memòria, afegeix la mateixa informació.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari