Els Mossos reforcen amb agents de paisà la vigilància a l’Horta de Lleida perquè no es facin sometents

La policia diu que les patrulles ciutadanes "molesten" perquè generen "confusió" als efectius de la secreta

Control policial conjunt de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana a la partida de Fontanet de l'Horta de Lleida (ACN)

Els Mossos d’Esquadra han reforçat amb agents de paisà la vigilància a l’Horta de Lleida arran del repunt de robatoris durant el primer trimestre del 2024. L’intendent cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) Segrià, Xavier Ribelles, ha destacat que des de 2019, els robatoris en aquesta zona agrícola de la ciutat amb moltes cases dispersades havia baixat un 34,6%. Són cinc anys consecutius de davallada, i per això veuen que en certa manera té certa lògica aquest increment, perquè s’havia arribat al “topall” del descens. Amb relació als darrers assalts violents en domicilis, Ribelles ha dit que la policia té una “bona” línia d’investigació i confien a enxampar els responsables aviat, i destaca que els sometents no són recomanables i fins i tot els “molesten”.

L’onada de robatoris a l’Horta de Lleida ha fet aflorar novament la voluntat per part d’alguns veïns d’organitzar sometents per recórrer durant les nits les diferents partides i mirar de foragitar els lladres. L’inspector Ribelles és clar en relació amb aquesta proposta, i remarca que els sometents “molesten” a la policia perquè generen “confusió” a les patrulles de paisà i poden arribar a generar conflictes de forma involuntària. “Mai cap sometent ha aportat coses positives en la reducció de fets delictius malgrat les veus que ho puguin dir”, remarca Ribelles, que també alerta que en cap cas aquestes patrulles ciutadanes haurien d’anar armades, ja que això és una “il·legalitat” i suposaria un gran risc.

Els Mossos han constatat un “lleuger” increment dels delictes a l’Horta de Lleida enguany i per això asseguren que tan bon punt ho van detectar van decidir augmentar la presència en aquesta zona agrícola de la ciutat. No obstant això, malgrat l’increment, no van obtenir el resultat que esperaven, i per això a partir del 15 de març van començar a implementar un dispositiu amb més “intensitat i presència”, que va sumar efectius de l’Arro i també la Guàrdia Urbana. Ribelles destaca que aquests serveis, a banda de “fer presència”, també són de molta proximitat als veïns, ja que es parla amb ells i visualment es poden veure controls en cruïlles de carreteres on hi ha més “moviment de persones i vehicles”. Una tercera fase ha estat la d’incrementar la vigilància amb dotacions de paisà, que s’ocupen de mirar de localitzar els delinqüents, motiu pel qual confien que aviat puguin començar a fer detencions.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari