El PSOE impulsa un canvi a la llei penitenciària per qualificar d’agents d’autoritat els funcionaris de presons

La proposta també preveu que l'administració indemnitzi els treballadors pels danys que pateixin per la seva feina

    Treballadors de la presó de Mas d'Enric (ACN)

    El grup del PSOE al Congrés ha presentat una proposició per modificar la llei general penitenciària per atorgar el caràcter “d’agents de l’autoritat” als funcionaris de presons. Segons han indicat en un comunicat aquest dijous, la proposta sorgeix del treball amb els sindicats del sector i, com explica el portaveu d’interior, David Serrada, “s’hi recullen les seves demandes i es dona resposta a la principal reivindicació del col·lectiu de funcionaris de presons”. De fet, els treballadors de presons van encadenar dies de protestes per l’assassinat, a mitjan març, d’una cuinera a mans d’un intern a la presó de Mas d’Enric (El Catllar, Tarragona).

    Segons els socialistes, la declaració com a agents de l’autoritat donarà “seguretat jurídica” a la feina que fan els treballadors de presons i evitarà que es dictin decisions judicials “dispars” respecte a la seva labor. A més, sol·liciten que les seves manifestacions i informes siguin considerats com a proves en els procediments disciplinaris. La proposta del PSOE també demana que es garanteixi la seguretat d’aquests treballadors si, a causa d’una condemna, ingressen a la presó. L’objectiu és assegurar la seva separació d’un altre tipus d’interns.

    Finalment, els socialistes proposen blindar que les administracions hagin d’indemnitzar aquests funcionaris penitenciaris quan pateixin danys materials o personals a conseqüència de l’exercici de la seva activitat professional, sempre que no hi hagi hagut una “negligència greu”.

    (Visited 23 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari