La primera reunió sobre seguretat a les presons acaba amb poques concrecions

Els sindicats critiquen que Justícia no proposi noves mesures i el grup de treball es reunirà d’aquí a dues setmanes

    Vehicles dels Mossos d'Esquadra als accessos de Brians 1 i 2 amb motiu de la protesta dels funcionaris de presons després de l'assassinat de la cuinera de Mas d'Enric (ACN)

    La primera reunió tècnica del grup de treball mixt sobre seguretat penitenciària que han mantingut el govern català i els sindicats de treballadors de presons ha acabat amb molt poques concrecions i una nova cita d’aquí a dues setmanes. Segons els sindicats, la trobada ha estat “decebedora” i els càrrecs directius del Departament de Justícia són conscients que no tenen pressupost aprovat per aquest 2024 i que s’acaba la legislatura molt aviat. La conselleria, en canvi, ha fet una valoració positiva de la trobada, ja que considera que es manté el diàleg obert i hi ha un espai de treball constituït per treballar sobre propostes concretes.

    A la reunió hi han assistit totes les formacions sindicals amb representació: UGT, CCOO, CSIF, IAC-CATAC i Intersindical. ACAIP ha estat exclosa de les trobades perquè no té representació oficial en les meses laborals, i CSIF ha fet una intervenció amb les seves propostes i ha marxat. Segons els representants dels treballadors, Justícia ha proposat una comissió parlamentària sobre els aerosols, un augment de plantilla i una nova instrucció sobre seguretat.

    En un comunicat, CSIF ha explicat que després de presentar les seves propostes, ha abandonat la reunió. Segons el sindicat, “els cessaments no es poden limitar al director de Mas d’Enric, que ha estat utilitzat com una mena de tallafocs”, sinó que “l’assumpció de responsabilitats també ha de recaure sobre els màxims responsables de la Conselleria i aquests cessaments han de ser aplicats a alguns directors de centres, especialment al de Quatre Camins, ja que la seva actitud i xuleria no poden amagar la nefasta gestió del centre”.

    Mentre això no passi, CSIF assegura que no s’asseurà a negociar res perquè “no té cap sentit negociar amb responsables polítics que probablement ja no estaran al departament en poques setmanes. A més, amb pressupostos prorrogats, per la qual cosa els recursos disponibles són molt limitats per a aquest tipus de negociacions”. Des de CSIF creuen que l’administració s’ha assegut a negociar per evitar les mobilitzacions que els funcionaris tenen programades durant la campanya electoral.

    Segons ha explicat Justícia, l’objectiu de la reunió ha estat constituir la composició del grup de treball i acordar la metodologia per avançar en el consens de les mesures actuals i de futur per reforçar la seguretat als centres penitenciaris catalans. Després d’una breu exposició de cadascuna de les parts, l’administració ha presentat les propostes que hauran de desenvolupar-se i treballar conjuntament en el si del grup de treball.

    (Visited 40 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari