Toni Soler, factòtum de TV3, en campanya contra Salvador Illa

El propietari de la productora de ‘Polònia’ i ‘Està passant’ acusa el líder socialista de representar “un país esgotat” i defensa que el PSC “va fer callar el país i ara no té res a dir”

Toni Soler presentant el programa 'Està passant' de TV3 i parlant de la celebració d'una Diada de l'Onze de Setembre

Toni Soler consta com a director del programa Està passant de TV3 al portal 3cat.cat. Es tracta d’un programa d’anàlisi de l’actualitat en clau d’humor que s’emet de dilluns a divendres de 20:15 a 21 hores, abans del Telenotícies vespre. A més, els dijous, quan acaba l’informatiu nocturn de TV3, s’emet Polònia, un altre programa d’humor amb la política com a ingredient fonamental. Al web de 3cat.cat s’hi llegeix que “Polònia és l’espai de sàtira política que dirigeix Toni Soler”. Als dos programes, produïts per Minoria Absoluta, propietat de Soler, els plouen les crítiques de sectarisme polític en benefici de ERC. La fília de Toni Soler per ERC està omnipresent en els articles d’opinió que publica tots els diumenges a la contraportada del diari ARA. Les darreres setmanes, aquest factòtum de TV3 ha augmentat el volum del seu missatge antisocialista i, especialment, contra el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa.

“Salvador Illa és un candidat nihilista: representa l’absència d’entusiasme com a actiu electoral. Una fórmula pròpia d’un país esgotat”, va escriure Soler, el passat 3 de març, a la seva columna, que es presenta amb el títol de “Fora de test”. Aquest article començava així: “L’objectiu del PSC ja no és ser -només- el dic de contenció de l’independentisme. El que volen els socialistes catalans és convertir-se en el mateix que el PP a Galícia, és a dir, un partit ‘regionalista’ assenyat, interclassista, que representi els interessos de tots els sectors conservadors -de dreta i d’esquerra-. Un partit que garanteixi pau i bons aliments, absència de sorpreses, més actitud que ideologia. Que aturi les pulsions de canvi que, a Catalunya, representa el sobiranisme (…)”.

El 7 d’abril, en un article titulat “La llei del silenci”, el propietari de Minoria Absoluta escrivia que “el PSC ha renunciat fa temps a presentar un projecte nacional amb cara i ulls” i subscrivia la frase d’un altre columnista que havia dit que “el PSC va fer callar el país i per això ara no té res a dir”. A més, lamentava que el PSC encapçali els sondejos previs a les eleccions del proper 12 de maig: “Però, ai las, aquest ermot discursiu és el que té una millor intenció de vot (…)”.

Els articles de Soler estan farcits de justificacions de la política d’ERC i de crítiques a la resta de partits, especialment, com s’ha dit, al socialista, adversari principal a batre a les properes eleccions. Parlant del proper govern de Catalunya reclama que sigui sincer i reflexiona: “Si és un govern autonomista i constitucionalista, que proclami que el futur de Catalunya no depèn dels seus ciutadans, sinó del govern espanyol i de la seva capacitat repressora. Que el dèficit fiscal no es corregirà mai i que és bo que així sigui. Que el país és naturalment bilingüe i que si això implica la minorització del català, doncs mala sort (…)”.

En un gag d’Està passant, fa unes setmanes, es va mentir acusant Illa de comprar des del ministeri de Sanitat mascaretes a l’empresa patrocinada pel comissionista Koldo García. Soler també menteix als seus articles. El 3 de març va escriure a l’article “Votar terrorisme”: “La conducta del PSC és suficient per guanyar les eleccions municipals i les eleccions generals. Ara bé, les eleccions catalanes són una altra cosa. El PSC no les ha guanyat mai, ni tan sols en els anys d’or del felipisme. Avui dia, malgrat la desorientació independentista en unes eleccions al Parlament català continua aflorant una mena d’amor propi que afavoreix els partits d’obediència catalana”. A les últimes eleccions al Parlament català, celebrades el febrer de l’any 2021, el PSC va ser el partit amb més suport, amb 652.858 vots, uns 50.000 més que ERC, el partit de Toni Soler. El PSC també va ser el partit més votat a les eleccions al Parlament el 1999. En aquella ocasió, Jordi Pujol va ser reelegit president gràcies als vots del PP, el que Puigdemont diria una “operació Collboni“. Però si Toni Soler no recorda els resultats de les eleccions del 2021, ja és demanar-li massa que recordi els del 1999.

L’home que mou els fils ideològics d’Està passant i Polònia ha tancat el seu perfil de X a les persones que no vol que hi entrin. Moltes el criticaven pel seu clar biaix ideològic i el dels programes de la seva productora a TV3. A la xarxa X s’hi escolten cada cop més veus reclamant que aquests programes no s’emetin durant la campanya electoral. La nit del 25 d’abril comença oficialment aquesta campanya, unes hores després que TV3 emeti Està passant i Polònia. Tres dies després, Toni Soler publicarà una nova col·laboració a la seva secció “Fora de test” al diari ARA.

(Visited 558 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari