La UGT demana “superar” el debat de l’amnistia i insta Junts a posicionar-se sobre la reducció de la jornada laboral

El sindicat alerta del perill del creixement de l'extrema dreta a Europa el 9-J: "Són absolutament insuportables"

Pepe Álvarez

Els màxims dirigents del sindicat UGT reclamen als partits donar per “superat” el debat sobre la Llei d’amnistia per centrar-se en “coses que preocupen a la gent”, com la reducció de la jornada laboral o l’augment del salari mínim. El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha dit que “estem assistint a debats que segurament tenen molt d’interès per a alguns, però que no solucionen els problemes de la majoria”.

El secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros, assegura que l’objectiu ha de ser la jornada laboral de quatre dies (32 hores). En aquest sentit, Pepe Álvarez envia un missatge directe a Junts i l’insta a posicionar-s’hi, després que els seus diputats al Congrés s’abstinguessin davant la proposta de Sumar per passar de la jornada de 40 hores a les 37,5.

Álvarez reclama que “ens haurien de respondre què faran”, recordant que els diputats de Junts a Madrid són “determinats” perquè els treballadors catalans puguin gaudir també de la reducció del temps de treball, que serà justament l’eix central del sindicat durant les mobilitzacions de l’1 de maig.

El líder de la UGT també reclama als diputats de Junts que es posicionin sobre altres aspectes com l’augment del salari mínim o del cost dels acomiadaments. “Per als treballadors de Catalunya té una gran importància”, els recorda. Álvarez també avisa que la classe treballadora és clau en el procés electoral que ara s’enceta.

La mirada posada en el 9-J
Més enllà de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M, el sindicat també alerta dels comicis que vindran tot seguit, les eleccions europees el 9 de juny. Álvarez diu que contràriament al que pugui pensar molta gent, aquestes seran unes eleccions “molt properes” perquè està en joc “el futur del dia a dia” de la ciutadania.

El secretari general d’UGT considera que “si tornen les polítiques d’austeritat els serveis públics estaran qüestionats” i alerta també del perill que pot suposar l’avenç de l’extrema dreta a Europa. “Està en joc la convivència i acabar amb el racisme i la xenofòbia. Tan perillós és ultranacionalisme català com racisme de Vox, absolutament insuportables”, ha etzibat.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari