Anna Navarro, un fitxatge que és la música de sempre

L’empresària olotina que Puigdemont ha presentat com a gran incorporació a la seva candidatura fa anys que treballa a l’ANC, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua i Diplocat

Anna Navarro, a la direcció de la Fundació Auba d'Òmnium a Suïssa, amb Oleguer Serra que s'ha refugiat en aquest país fugint de la justícia

Anna Navarro no ha aterrat a Catalunya procedent de Silicon Valley convençuda de sobte pel missatge i el projecte de Carles Puigdemont i Junts per Catalunya. L’empresària olotina ja fa anys que es mou pel món independentista a la recerca de càrrecs i honors. La temptativa fracassada més sonada va ser quan la Cambra de Comerç de Barcelona governada per Mònica Roca, en representació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va intentar col·locar-la fa un any mi mig com a consellera de la Fira de Barcelona. Navarro també ha establert vincles amb Òmnium Cultural. És directiva de la Fundació Auba, amb seu a Neuchatel, entitat a la qual es va incorporar Jordi Cuixart, ex-president d’Òmnium, quan va marxar a Suïssa adduint que ho feia per dirigir millor la seva empresa de paqueteria ARANOW Internacional. També assessora des de fa anys la Plataforma per la Llengua, a la revista de la qual va aparèixer entrevista ara fa un any i és membre del Consell Consultiu de Diplocat, ens del govern català per la promoció de Catalunya a l’estranger, des del juny del 2021.

El passat 2 d’abril, el candidat de JuntsxCat a presidir la Generalitat va anunciar el fitxatge d’Anna Navarro com a número dos de la seva candidatura dient que “ha acceptat el repte que li he proposat perquè ens ajudi en aquesta nova etapa del país, posant la seva excepcional trajectòria al servei de Catalunya”. En el vídeo que va difondre el partit de Puigdemont amb les primeres declaracions de l’empresària, Navarro assegurava que “torno a casa per ajudar a que el proper govern es lideri amb determinació, sense complexes i mirant directament al món”. Molts mitjans de comunicació van difondre la idea que era la primera vegada que l’empresària prenia partit polític i ideològic però el cert és que feia anys que buscava un lloc per tancar definitivament la seva etapa als Estats Units, que es troba en la seva fase final.

El seu arrenglerament amb l’independentisme més fanàtic és present constantment al seu perfil de X amb posts com aquest: “El mal que Espanya ha fet i continua fent a Catalunya és incalculable, primer per la falta de transparència, perseguiments, esperances falses, diners robats, lleis que no van enlloc, discussions que no van enlloc. Una gran presa de pel i colonització en contra nostre” (13 de febrer). El novembre de l’any passat va aplaudir el crit de “visca Catalunya i visca la terra”, en record del grup terrorista Terra Lliure, que va fer el presentador del programa El búnquer de Catalunya Ràdio Jair Domínguez en rebre el premi Ondas. “És clar que sí! Sense cap complex! Visca la nostra terra que és potent, preciosa, plena de cultura i la volem lliure!”, va escriure cometent nombroses faltes d’ortografia catalana.

El fracàs de la temptativa de col·locar Anna Navarro al consell de govern de la Fira es va produir quan calia renovar dos dels seus membres que havien acabat el mandat. Mònica Roca va intentar forçar el nomenament de Navarro com un dels nous consellers i va amenaçar amb què vetaria la renovació del mandat de tres membres de la direcció. Al final, es va descartar la seva proposta i la seva amenaça va quedar en no res.

A la Fundació Auba d’Òmnium Cultural, l’empresària que ara ha “fitxat” Puigdemont hi va anar a petar al costat no només de Jordi Cuixart sinó també d’Oleguer Serra, que des de fa mesos viu a Suïssa per por que l’empresonin per la seva participació en la creació de Tsunami Democràtic.

Un altre fracàs d’Anna Navarro en el seu aterratge a Catalunya va ser en la seva candidatura, impulsada des de l’independentisme, perquè se li concedís el Premi Drac 2024 organitzat per RAC1 en la categoria “Tots som 1”. Els oients de l’emissora van preferir concedir-lo al Mago Pop.

Carles Puigdemont, en canvi, sí que l’ha acollit a la seva candidatura, exagerant el seu currículum i presentant la seva jubilació professional als Estats Units com un sacrifici personal per amor a Catalunya.

(Visited 467 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari