Puente rebutja la proposta de la Generalitat d’ampliar l’ús de pistes del Prat sense tocar els aiguamolls

El ministre de Transports preveu que la remodelació de l'Estació de Sants s'hagi enllestit abans que acabi el 2026

El ministre Óscar Puente - Foto: Congrés dels Diputats

El ministre de Transports, Óscar Puente, ha afirmat aquest dijous, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que la proposta de la Generalitat de Catalunya de canviar l’ús de les dues pistes de l’aeroport del Prat durant algunes hores per augmentar la capacitat “vulnera un acord previ existent” entre els dos governs que “el que feia era precisament impedir que es prengués aquest tipus de decisió”.

Segons ha manifestat Puente, és una proposta “de molt curt abast” que “empitjora l’acústica” de l’operativa de l’eeroport i, per tant, “perjudica” la salut dels veïns de Castelldefels i Gavà, i que “no suposa una millora de l’operativa” perquè no serveix per “esprémer realment el potencial de connexió intercontinental que té l’eeroport del Prat”, difon l’ACN.

El ministre ha apuntat, a més, que el fet de combinar els vols amb l’Aeroport de Reus no es pot confondre amb l’ampliació del Prat, perquè “una cosa és incrementar el trànsit de Reus” i una altra “confondre” això amb la creació d’un hub intercontinental, que no es pot fer sobre la base de dos aeroports, sinó que ha de plantejar-se sobre la base d’un “únic aeroport”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, per la seva part, ha defensat que la proposta del govern català sobre el Prat és “rigorosa” i “implantable en un termini molt més curt”. A més, ha anunciat que portarà aquesta proposta a la comissió tècnica dels governs d’Espanya i de la Generalitat, i ha reclamat “responsabilitat” a Aena perquè inverteixi en la insonorització de les zones urbanes veïnes de la infraestructura.

Sants, abans del 2027
Pel que fa a la inversió de 176 milions d’euros a l’estació de Sants de Barcelona, el ministre Puente ha destacat que la remodelació s’ha fet a través d’un procés participatiu amb el barri i la ciutat, i ha previst que “estarà acabada abans de finals del 2026”. “El que farem és un vestíbul més còmode i una estació més oberta, que és el que ens demanaven els veïns”, ha explicat. Segons el titular de Transports, tota la remodelació superarà els 400 milions, amb actuacions urbanes a l’entorn, afegeix la mateixa informació.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari