Foment del Treball exigeix que Catalunya deixi de ser un “infern fiscal”

La patronal proposa reduir l'impost de transmissions patrimonials fins al 4% per a l'habitatge habitual

Josep Sánchez Llibre, amb autors d'un llibre de Foment sobre la fiscalitat de Catalunya - Foto: ACN, Lluís Sibils

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha exigit que Catalunya deixi de ser un “infern fiscal per a les famílies, els ciutadans i les empreses”, per afavorir l’atracció d’inversions estrangeres i de talent. Sánchez Llibre s’ha manifestat en aquests termes durant la presentació d’un llibre amb 80 propostes elaborades per una cinquantena d’experts en fiscalitat, difon l’ACN.

A més, el dirigent de Foment ha assenyalat que espera poder “influir” en el futur govern de la Generalitat i que aquest sigui “sensible” al conjunt de propostes. Entre aquestes hi ha la reducció de l’impost de transmissions patrimonials (ITP) fins al 4% en els habitatges habituals davant el 10%-11% actual i fer que “d’una vegada per totes”, segons ha dit, la fiscalitat en aquest àmbit sigui “competitiva”.

Sánchez Llibre ha reiterat la necessitat de rebaixar la fiscalitat a Catalunya referint-se a l’existència d’un “greuge comparatiu” amb altres comunitats. En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat té 11 tributs propis, que podrien ser 18 si el Tribunal Constitucional no n’hagués tombat set.

El president de Foment ha alertat que l’elevada fiscalitat pot foragitar inversions estrangeres i ha indicat la importància que els directius de les empreses instal·lin el seu domicili fiscal a Catalunya i no, per exemple, a la Comunitat de Madrid.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari