El Suprem cita a declarar com a investigats Puigdemont i Wagensberg al juny per videoconferència

La causa oberta el mes de febrer passat investiga presumptes delictes de terrorisme en l'anomenat cas Tsunami Democràtic

Carles Puigdemont

La magistrada de la Sala penal del Tribunal Suprem, Susana Polo, ha citat com investigats perquè prestin declaració voluntària entre els dies 17 a 21 de juny a l’expresident de la Generalitat de Catalunya i eurodiputat, Carles Puigdemont, i al diputat del Parlament català, el republicà Rubén Wagensberg, en la causa oberta el mes de febrer passat per presumptes delictes de terrorisme en l’anomenat cas Tsunami Democràtic.

En un acte, notificat avui, la magistrada instructora indica que les declaracions es duran a terme a través de videoconferència i que els investigats hauran d’assistir acompanyats d’advocat, una vegada que s’esbrini el seu parador i domicili. Per a això, la jutgessa ha cursat una Ordre Europea de Recerca (OEI) i/o Comissió Rogatòria Internacional en matèria penal, a través de l’Agència de la Unió Europea per a la Cooperació Judicial Penal (Eurojust).

La magistrada assenyala que aquesta citació s’acorda conforme a l’exposat i donant exprés compliment a l’acte dictat per la Sala d’Admissió el passat 29 de febrer quan va acordar obrir causa penal contra els dos aforats -Puigdemont i Wagensberg- per delictes de terrorisme en relació amb els fets investigats en el cas Tsunami Democràtic.

L’acte precisa que la data de les videoconferències s’ha fixat inicialment en aquest període -entre el 17 i 21 de juny-, però també especifica que el dia concret s’assenyalarà amb posterioritat, de comú acord entre l’estat requeridor i requerit.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari