L’Athletic Club de Bilbao ha demanat a l’afició que no xiuli l’himne d’Espanya a la final de la Copa del Rei

El club considera que la final es una oportunitat per a la convivència entre els aficionats d'ambdós equips, tant fora com dins del camp

L'Athletic Club de Bilbao entrena a l'Estadi de La Cartuja
L'Athletic Club de Bilbao entrena a l'Estadi de La Cartuja.

L’Athletic Club de Bilbao ha emès un comunicat demanant als seus seguidors que respectin l’himne d’Espanya i evitin manifestacions negatives, particularment durant les finals en les quals participa l’equip. Centrant-se en mantenir un ambient de convivència a l’Estadi de La Cartuja, sol·liciten que s’evitin accions que es puguin interpretar com una falta de respecte, incloent el moment de l’himne abans del partit.

Amb una presència notable als carrers de Sevilla, els blanc-i-vermells expressen la seva confiança en la bona disposició de la seva afició cap a tots els presents, incloent la ciutat. El club considera la final com una oportunitat per a la convivència entre les aficions de l’Athletic Club i el RCD Mallorca, tant dins com fora del camp.

Comunicat íntegre de l’Athletic Club

Per una final amb el màxim respecte

L’Athletic Club sol·licita abstenir-se de realitzar actes o manifestacions que es puguin considerar una falta de respecte, incloent el moment de l’himne previ.

El respecte és un dels principis fonamentals de l’Athletic Club. Som una institució que s’enorgulleix de tenir una identitat única en el futbol, #MadeInEuskalHerria #UniqueInTheWorld.

Per això no només confiem, sinó que estem segurs de la perfecta convivència i bon tarannà entre la nostra afició, amb els seguidors del RCD Mallorca, amb la ciutat de Sevilla que ens acull i, dins de La Cartuja, amb els nostres rivals, amb l’equip arbitral i amb totes les persones presents.

En coherència amb la nostra reivindicació del respecte, l’esportivitat i la diversitat com a valors propis de l’entitat, l’Athletic Club sol·licita a la seva afició que en la final de Copa que es disputa aquest dissabte s’abstingui de realitzar actes o manifestacions que es puguin considerar una falta de respecte, incloent el moment que soni l’himne previ. El respecte a qualsevol símbol o himne en competicions esportives i els mundials de futbol, el rugbi o l’olimpisme són els millors exemples, suposa una mostra d’educació, civisme i tolerància que transcendeix altres qüestions o reivindicacions.

La gran cita copera entre l’Athletic Club i el RCD Mallorca és una oportunitat per a la convivència entre dues grans aficions fora i dins del camp. Els futbolistes d’ambdós clubs van donar un bon exemple d’esportivitat i respecte amb missatges compartits en mallorquí i euskera. “Kopako finala festa bat da”. “Una final de Copa és una festa”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari