Aragonès exigeix “responsabilitats polítiques” pel cas Pegasus després que el jutge rebutgés arxivar la investigació

El president de la Generalitat considera que una eventual investigació a PSOE, Junts i ERC per l'amnistia seria una "vulneració de poders"

Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit “responsabilitats polítiques” després que el jutge que instrueix la causa per l’espionatge del cas Pegasus hagi rebutjat arxivar la investigació contra l’exdirectora del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) Paz Esteban.

Segons una prova pericial presentada per la defensa d’Aragonès, va ser infectat des del 2018, tot i que el Tribunal Suprem ho va autoritzar pels anys 2019 i 2020. “Hi ha hagut activitat sistemàtica de l’estat de manera il·legítima per espiar l’independentisme”, ha dit en una entrevista a RAC1 destacant que “cal arribar fins al final”.

D’altra banda, el president català i candidat d’ERC ha considerat que una possible investigació a PSOE, Junts i ERC per l’amnistia és una “vulneració de poders”, i ha recordat que “la separació de poders és que els parlaments i els governs legislin, i els jutges apliquin les lleis”.

Aragonès ha reaccionat d’aquesta manera al fet que l’Audiència Nacional hagi demanat a la Fiscalia si és competent per investigar PSOE, Junts i ERC per la llei d’amnistia, en haver apreciat una “possible” infracció penal arran d’una querella d’Abogados Cristianos i sobre la qual ha obert diligències prèvies.

Segons el president català en funcions, aquest és una “mostra més que hi ha determinats estaments que passen per damunt de tothom com a garants de la unitat d’Espanya”. Tot i això, Aragonès ha afegit que l’aplicació de l’amnistia no perilla i ha avançat que defensarà al Senat”i davant de tothom i a tot arreu” que aquesta mesura “és necessària”.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari