SATSE alerta que les retallades al Vall d’Hebron “afectaran la qualitat assistencial”

El sindicat d'infermeria manifesta el seu "total desacord" amb els arguments de l'hospital per no renovar 200 professionals

    Infermeres d'un centre hospitalari de Catalunya (SATSE Catalunya)

    El sindicat d’infermeria SATSE Catalunya ha manifestat el seu “total desacord” amb les raons amb què l’Hospital Vall d’Hebron ha justificat el fet que no renovi el contracte de 200 professionals aquest any, i ha alertat que aquestes retallades pressupostàries “afectaran la qualitat assistencial”, l’“accessibilitat” als serveis de Vall d’Hebron i les llistes d’espera quirúrgiques, que augmentaran. A més, el sindicat tem que el nombre de contractes que no es renovin augmenti fins als 400.

    “Ni les millores del tercer acord ni l’equitat territorial són raons per deixar d’invertir en un dels hospitals referents de Catalunya”, indiquen des de SATSE en un escrit. En aquest sentit, el sindicat assenyala que la redistribució de professionals en pro d’una major equitat territorial és una manera de “forçar” els professionals a abandonar els grans hospitals de referència, i considera que “no té sentit minvar la inversió en un centre que és cabdal en diverses especialitats i que atén moltíssima població de fora de l’àrea metropolitana”.

    “Ens han comunicat que els càlculs del que suposaven les millores s’havien fet sobre la plantilla existent al primer semestre del 2023 i que un creixement de contractes al segon semestre provoca que no quadrin els números. Això no té sentit, ja que la plantilla s’ha mantingut molt estable”, expliquen els delegats de SATSE en el comunicat, que defensen que la qualitat assistencial “excel·lent” de l’hospital “no es pot veure desmantellada”.

    (Visited 56 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari