L’Hospital Vall d’Hebron no renovarà aquest any el contracte de 200 professionals

El centre no compta amb els fons covid i ha d'assumir millores salarials de l'ICS i la redistribució de professionals

Hospital Vall d'Hebron de Barcelona
Hospital Vall d'Hebron de Barcelona

L’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona ha comunicat a la plantilla que no renovarà el contracte de 200 professionals eventuals, segons ha avançat El País i han confirmat fonts del centre a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Es tracta de contractes del període d’hivern que durant la pandèmia s’havien prorrogat, indiquen les mateixes fonts, però l’hospital no compta aquest any amb els fons vinculats a la covid-19.

El gerent de Vall d’Hebron, Albert Salazar, va admetre fa uns dies que haurien d’ajustar la despesa en uns 33 milions d’euros, ja que l’hospital no disposa de les partides de la covid-19 i, a més, ha d’assumir l’increment de la plantilla durant el 2023, amb les millores salarials del tercer conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS). El tercer factor que determina aquest ajust és la redistribució dels professionals al sistema sanitari que vol impulsar el Departament de Salut per garantir l’equitat territorial.

Salazar va reconèixer un “esforç de gestió” en la despesa ordinària aquest any en els comptes de l’hospital. El gerent de Vall d’Hebron va indicar aleshores que l’hospital tenia un pressupost per al 2024 d’uns 980 milions d’euros, uns 20 més que l’any passat. Des del centre destaquen que tenen el pressupost més alt de la història i la plantilla és més elevada que abans de la pandèmia.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari