Illa considera una “coseta electoral” la proposta d’Aragonès d’una conselleria específica per al català

Aragonès avisa del "risc" de deixar el país en mans dels que "sempre obeeixen a Madrid"

    Salvador Illa

    El candidat del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Salvador Illa, ha qualificat de “coseta electoral” la promesa del candidat d’ERC, Pere Aragonès, de crear una conselleria específica per al català. “No crec que aquest tema se solucioni creant una consellera, sinó fent les coses diferent”, ha manifestat en una entrevista a RTVE.

    A través de la xarxa social X, el republicà ha respost el líder del PSC i ha criticat que “pel candidat de La Moncloa defensar i enfortir el català és una coseta”. “Parlar sobre la llengua amb aquesta trivialització demostra el risc de deixar el país en mans dels que sempre obeeixen a Madrid en lloc de defensar Catalunya”, ha avisat Aragonès.

    Illa ha assenyalat que tant ERC com Junts han governat en els últims 10 anys, i que en aquest període ha baixat l’ús del català, i  els ha preguntat què han fet en aquest àmbit.

    D’altra banda, segons recull l’ACN, ha explicat que parla amb Junts i no amb Carles Puigdemont. “Soc home de projectes col·lectius no de lideratges messiànics ni individuals”, ha afegit.

    El candidat socialista ha afirmat que ell també és un líder important de Catalunya i, per tant, que Carles Puigdemont, el presidenciable de Junts, l’hauria pogut trucar.

    El líder del PSC ha proposat que s’ampliï a Aliança Catalana el veto que es va fer contra Vox el 2021 de cara als pactes postelectorals. “L’hem de repetir i també contra la dreta catalana d’Orriols. Posarem una barrera a plantejaments que són discursos d’odi”, ha defensat.

    A més, s’ha mostrat disposat a arribar a acords amb les altres formacions, inclòs el PP, del qual ha dit que seria bo que s’incorporés als pactes per fomentar el català.

    (Visited 32 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari