Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si repeteix presidència

El candidat d'ERC assegura que la seva idea de referèndum és per "avançar i aplicar el resultat"

Pere Aragonès - Foto: ACN, Oriol Bosch

El president de la Generalitat i candidat d’ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, ha proposat aquest dimecres la creació d’una conselleria específica de la llengua catalana si torna a ser elegit.

Aragonès ho ha plantejat davant la “preocupació” que considera que té Catalunya per l’ús social de la llengua i ha situat la creació d’aquesta conselleria com un “repte que s’ha de situar al màxim nivell”, adduint que el català és “el nervi de la nació” i s’ha de continuar defensant com a factor de “cohesió social”.

El candidat d’ERC, d’altra banda, ha respost a les crítiques de la CUP davant la proposta de referèndum que ha formulat, remarcant que volen “avançar” i que això no vol dir només convocar el referèndum i guanyar-lo, sinó “aplicar” també el resultat.

Sobre el fet que el conseller Roger Torrent no estigui a la llista dels republicans, Aragonès ha dit que compta amb ell de nou com a conseller per al pròxim mandat si és reelegit president.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari