CCOO exigeix millores salarials i laborals per als treballadors de l’Agència Tributària i amenaça amb mobilitzacions

El sindicat no descarta convocar una vaga coincidint amb la campanya de la renda d'enguany

Logotip de l'Agència Tributària (ACN)

CCOO ha exigit millores salarials i laborals pels treballadors de l’Agència Tributària i ha amenaçat amb mobilitzacions si no s’atenen les seves queixes. Coincidint amb l’inici de la campanya per presentar la declaració de la renda de 2023, el sindicat ha anunciat que presentarà un conflicte col·lectiu davant l’Agència Tributària per negociar millores per a la plantilla.

Entre les principals reclamacions, CCOO demana impulsar la promoció interna, negociar un nou conveni col·lectiu i implantar el teletreball. Així mateix, denuncia que les borses de productivitat no són proporcionals i que beneficien especialment al col·lectiu d’inspectors. Per tot això, el sindicat no descarta convocar una vaga durant la campanya si no s’arriba a un acord.

Segons han explicat en un comunicat, CCOO presentarà un conflicte col·lectiu amb la resta d’organitzacions sindicals per desenvolupar un acord per a la carrera professional de la plantilla de l’Agència Tributària, un acord que està pendent de desenvolupar des de l’any 2007. Així mateix, reclamen altres mesures com reforçar l’acord de mobilitat amb la feina deslocalitzada o negociar un nou conveni col·lectiu, també pendent des de fa un any i mig.

En una altra línia, CCOO ha exigit una “vertadera negociació” sobre l’obertura del servei telefònic de l’Agència Tributària durant les tardes. El sindicat ha criticat que la mesura anunciada per la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, no concreta les retribucions ni regula els llocs de treball, però assegura que per a fer-hi front caldrà reforçar la plantilla. Així mateix, el sindicat també lamenta que no s’hagi implementat l’Acord de Teletreball signat l’abril de 2021 a l’Administració General de l’Estat.

En el mateix comunicat, CCOO reclama millores de les condicions laborals pel col·lectiu de Vigilància Duanera, i que se la consideri com a “professió de risc” per tal de poder incrementar els seus mitjans materials i humans. Per tot això, CCOO i la resta de sindicats han assegurat que si l’Agència Tributària no atén les seves reivindicacions, convocaran mobilitzacions durant la campanya de la renda d’aquest any. Tampoc han descartat fer vaga, ja que, segons han remarcat, cal visibilitzar “les deficitàries condicions de treball en una organització tan fonamental pel funcionament de l’Estat”.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari