L’Ajuntament d’Esplugues reclama “seny” a les famílies que encara no han marxat de l’edifici El Barco

El govern municipal i els tècnics alerta que "podria entrar en col·lapse i caure"

Edifici El Barco - Foto: ACN, Gemma Sánchez

El primer tinent d’alcaldia d’Esplugues de Llobregat i regidor d’Urbanisme, Eduard Sanz, ha demanat aquest dimarts la sortida immediata de les famílies que segueixen dins l’edifici El Barco, després que s’esfondrés un fals sostre el febrer i aquest dilluns es declarés el seu estat de ruïna.

Sanz ha apel·lat al “seny” i la “responsabilitat” dels que encara no han abandonat l’immoble, després que la darrera nit hi ha hagués sis famílies que s’han negat a marxar i, a mig matí d’aquest dimarts, es reduís a tres la quantitat de pisos que continuaven habitats.

El tinent d’alcaldia els ha avisat que “estan posant en risc la seva seguretat”, ja que l’edifici “podria entrar en col·lapse i caure” en qualsevol moment. De fet, els informes tècnics apuntaven que les patologies que acumulava l’immoble són “una amenaça de risc estructural”, recull l’ACN.

Dins la finca aquest dimarts al migdia hi resten tres famílies, amb les quals els serveis socials han exercit de mediadors durant tot el dia per convèncer-les d’abandonar l’espai. Segons l’Ajuntament, els han tallat el subministrament de gas mentre han sol·licitat a la resta de companyies subministradores que també tallin l’aigua i la llum.

“Aquesta és una situació que no es pot mantenir”, ha alertat el regidor d’Urbanisme, que ha explicat que l’Ajuntament ha demanat as jutjats una ordre judicial per si el reduït grup de famílies persisteix i considera cal executar el desallotjament a través de la justícia. Els Mossos d’Esquadra i els Bombers han acordonat la zona per si fos necessari acabar intervenint.

En paral·lel, han començat els tràmits per apuntalar els pisos, unes tasques que es preveu que durin fins al cap de setmana. Amb els habitatges apuntalats, la idea és que els veïns puguin fer diverses entrades per recollir totes les pertinences que considerin necessàries.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari