Sánchez durà al TC la iniciativa del Parlament de Catalunya que demana declarar la independència

El Consell de Ministres adoptarà la decisió de presentar el recurs en la reunió d'aquest dimarts

    El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez (Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa)

    El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, presentarà un recurs al Tribunal Constitucional (TC) contra la decisió de la Mesa del Parlament de Catalunya d’admetre a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que demana que la cambra catalana declari la independència de Catalunya. Segons ha avançat El Mundo, la decisió l’adoptarà el Consell de Ministres aquest dimarts, mentre que avui dilluns serà validada per la Comissió Permanent del Consell d’Estat que presideix l’exvicepresidenta del govern central Carmen Calvo.

    El passat 20 de febrer, la Mesa de la cambra catalana va tirar endavant la tramitació de la ILP impulsada per Solidaritat Catalana per la Independència, la qual va tirar endavant amb els vots a favor de Junts i la CUP i l’abstenció d’ERC. El grup socialista s’hi va mostrar en contra amb els vots desfavorables de la vicepresidenta segona de la Mesa, Assumpta Escarp, i el secretari primer, Ferran Pedret.

    Després, tant el PSC com Vox, Ciutadans i el PP van demanar reconsiderar l’admissió a tràmit, però la Mesa ho va tombar. Els socialistes de Catalunya van presentar la setmana passada un recurs d’inconstitucionalitat al TC contra la ILP, mentre que Ciutadans, a principis de març, va denunciar la presidenta del Parlament, Anna Erra, i els membres de la Mesa Carles Riera (CUP) i Aurora Madaula (JxCat) davant de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver tramitat la ILP.

    (Visited 76 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari