‘Komsomolskaia Pravda’ i Sputnik Mundo promouen la candidatura de Puigdemont a presidir la Generalitat

“L’Estat espanyol va llançar una repressió destinada a castigar el poble català” i “No ens han derrotat”, recullen els mitjans del Kremlin de la seva intervenció a Elna

'Komsomolskaia Pravda' i Sputnik Mundo anuncien la candidatura de Puigdemont el passat 21 de març

Els mitjans russos Komsomolskaia Pravda i Sputnik Mundo s’han fet ressò de la candidatura de Carles Puigdemont a la presidència de la Generalitat. El que més es va afanyar a informar-ne va ser Komsomolskaia Pravda, que a les 21:31 hores de dijous passat, pocs minuts després que Puigdemont acabés la intervenció en què va presentar la seva candidatura en un acte celebrat a la localitat d’Elna, ja publicava la notícia amb aquests títol i subtítol: “Puigdemont va anunciar plans per participar a les eleccions a Catalunya” i “Puigdemont va acusar les autoritats espanyoles de desencadenar repressions destinades a castigar el poble català”. Komsomolskaia Pravda és el segon diari més llegit de Rússia i té un tiratge d’uns 20 milions d’exemplars.

Sputnik Mundo, l’agència de notícies internacional del Kremlin, va titular “Puigdemont anuncia la seva candidatura a les eleccions a Catalunya” un article en el que va destacar dues frases de l’expresident de la Generalitat: “Volem acabar el treball que vam començar perquè Catalunya sigui reconeguda entre la comunitat mundial de nacions” i “No ens han derrotat”. L’article conté un enllaç a un altre d’anterior, publicat el passat 16 de febrer, on s’afirmava que hi va haver ingerències estrangeres al procés independentista, però que no van procedir de Rússia, sinó dels Estats Units, alguns països de l’OTAN i el financer George Soros.

L’article de Komsomolskaia Pravda, signat per Andrey Chernenko, recorda que Puigdemont “va ser un dels principals inspiradors del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 sobre la independència d’aquesta comunitat autònoma” i que “va ser acusat de rebel·lió pel Madrid oficial i es va veure obligat a fugir a l’estranger”. “Puigdemont viu ara a Brussel·les com a emigrant polític”, s’hi llegeix. El diari rus es vanta de ser el primer d’aquest país d’entrevistar l’expresident català per tractar de “les seves opinions sobre les relacions amb Rússia, els estàndards dobles de la Unió Europea i el referèndum de 2014 a Crimea”. A més, enllaça la notícia de la presentació de la candidatura de Puigdemont amb l’article que va publicar en aquest mitjà, el 26 d’octubre del 2019, on, segons Komsomolskaia Pravda, parlava “sobre què espera de la Península Ibèrica i perquè la Unió Europea pot perdre el dret a ser considerada un referent de la democràcia”.

L’entrevista a què fa referència l’article de Komsomolskaia Pravda la va fer el periodista Andrei Txesnokov, sotesditor de la seva secció internacional, el 21 de gener del 2019, i en ella Puigdemont afirmava que “Rússia és un dels països més influents de la terra i, per això, la Catalunya independent mantindrà relacions properes i amistoses amb ella, igual que amb tot el món”. Txesnokov va publicar 23 articles a El Punt Avui defensant les polítiques del Kremlin i la independència de Catalunya. Les seves col·laboracions mensuals van aparèixer al diari català entre el 22 de setembre del 2019 i el 22 de febrer del 2022, dos dies abans de la invasió russa d’Ucraïna.

(Visited 907 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari