Illa defensa que és “l’únic” possible president que pot aconseguir un finançament “just i efectiu”

El PSC guanyaria el 12-M amb 41 escons i l'independentisme perdria la majoria, segons un sondeig de 'La Vanguardia'

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, al XV Congrés del partit després de ser escollit cap de llista a les eleccions del 12-M (Partit dels Socialistes de Catalunya)
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, al XV Congrés del partit després de ser escollit cap de llista a les eleccions del 12-M (Partit dels Socialistes de Catalunya).

El primer secretari del PSC i candidat del partit a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, defensa que ell és “l’únic” possible nou president de Catalunya que pot aconseguir un finançament “just i efectiu”. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, defensa que si és president negociarà “amb lleialtat i sense buscar privilegis” la reforma del finançament.

En aquest sentit, avisa que demana la gestió de tots els tributs només “genera frustració” i aposta per a un consorci tributari, un mecanisme previst a l’Estat i que “ha passat el filtre del Tribunal Constitucional”. En aquest sentit, diu que “el fracàs” d’ERC i Junts en finançament ha estat “absolut”. “No han aconseguit res”, afirma.

Illa afirma que respecta la decisió de Carles Puigdemont de presentar-se a les eleccions, però li demana que “quan trepitgi Catalunya, ho faci amb els peus a terra”. “Portem 10 anys en què alguns no ho han fet i per això Catalunya està com està”, assegura.

El PSC guanyaria el 12-M amb 41 escons

El PSC guanyaria les eleccions catalanes del 12-M amb 41 escons i el 29,4% dels vots i l’independentisme perdria la majoria absoluta de 68 escons, segons un sondeig que publica aquest diumenge ‘La Vanguardia’. Junts (29 diputats) i ERC (26) retrocedirien en escons i protagonitzarien una lluita aferrissada per la segona posició.

El PP remuntaria clarament passant dels 3 als 15 diputats, els comuns pujarien lleument de 8 a 9 diputats, la CUP retrocediria de 9 escons a 7 i Vox també afluixaria dels 11 diputats actuals als 8. Cs desapareixeria del Parlament perdent tots sis diputats. Només un tripartit d’esquerra o un bipartit PSC-Junts tindria majoria a la cambra catalana, segons l’enquesta realitzada entre el 16 i el 20 de març.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari