Com es referien a Carles Puigdemont en els xats de la trama russa del ‘procés’?

Com ‘el nen’. Així es com s’hi refereix Jordi Sardà, l’empresari que va acompanyar els emissaris russos que es van reunir amb Carles Puigdemont hores abans que proclamés la independència de Catalunya l’octubre del 2017, en una de les converses que va mantenir a través d’un xat digital amb Víctor Terradellas, ex-màxim responsable de Relacions Internacionals del partit de l’ex-president de la Generalitat.

En la investigació judicial que se segueix per la trama russa del procés hi consta la transcripció d’aquest xat entre Sardà i Terradellas que va tenir lloc el 16 de març del 2018. Sardà va afirmar que “tinc una informació important pel nen”. “Ara em tens intrigat”, li va dir Terradellas. “Una trobada amb el que està dalt de l’ós abans de les eleccions”, va explicar l’empresari. El que està dalt de l’ós és Vladimir Putin, el president rus. Aquesta referència es deu a un meme que s’ha popularitzat per identificar-lo. El nen és, clar, Puigdemont, a qui Terradellas representava en la seva aproximació al Kremlin perquè donés suport a la independència de Catalunya.

La conversa va seguir amb unes expressions d’entusiasme de Terradellas. “Sopem aquesta nit i en parlem”, va proposar a Sardà.

La trobada entre Puigdemont i Putin no es va arribar a produir mai. En aquell moment, des de l’òptica independentista hauria representat un suport extraordinari per la seva causa. Avui, si la reunió s’hagués produït, la fotografia que l’hauria immortalitzat seria la tomba electoral de Puigdemont.

(Visited 525 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari